Nuñez ønsker å spille på topp

Vår nyervervelse fra Real Madrid overrasker med utspill om ønsket spissplass når han er spilleklar. Clemence følger Kirklands utvikling med interesse. Carragher: - Champions League penger kan gi oss ny spiss.

Den enes død den andres brød. Slik er fotball. Det er likevel overraskende når ferske Antonio Nuñez lanserer seg selv som spiss etter langtidsskaden til Djibril Cissé. Spanjolen, som kom til Anfield som en del av overgangen til Michael Owen, har vært skadet siden første dag på trening. Nå er han på bedringens vei, og er snart i full trening. På Liverpools offisielle nettsted åpner han også for spill på topp sammen med Milan Baros, når han er fit for fight.

 

- Jeg spilte mange kamper som spiss forrige sesong. Det er definitivt den rollen jeg liker best. Jeg mener selv at det er min beste posisjon. Hittil har Nuñez spilt flest kamp på høyrekanten hos Madrid, og da han kom til Liverpool trodde også de fleste at han var en inngrodd kantspiller. Den myten slår han med dette utspillet beina under og sier han håper på å få vist seg frem som spiss når han er klar for førstelaget.

 

- Til tross for at Cissé er skadet har manageren flere andre gode spillere å velge mellom. Garcia er et godt alternativ. Han kan score mange mål, og Pongolle er også et alternativ. Jeg håper å være på laget før jul, men spiller selvsagt der hvor manageren ønsker å bruker meg.

 

Clemence vurderer Kirkland

Chris Kirkland blir av mange vurdert som en fremtidig keeper på Englands landslag, og Svennis har tidligere vist at han har stor tillit til Kirky. Skadene har ødelagt mye så langt i karrieren hans. Etter overgangen fra Coventry i 2001 har han bare spilt ca 40 kamper for de røde. Landslaget skal spille vennskapskamp i Spania på Santiago Bernabéu 17. november. I den sammenheng vurder man å gi Kirland en ny sjanse. Det kan i hvert fall leses mellom linjene etter at Ray avslører at de følger utviklingen hans - og håper han nå kan være kvitt plagene sine. Til Sky Sports uttaler den tidligere Liverpoolkeeperen: - Jeg håper han kan fortsette å spille kamper på dette nivået uten å pådra seg nye skader. Han trenger kamper, og det ser han ut til å få nå. På onsdag så jeg for første gang at han gikk hardt i bakken og reiste seg igjen uten å bli skadet.

 

Avansement kan gi penger til spillerkjøp

Onsdagens gode resultat gjør at Liverpool har forsterket muligheten til å gå videre i Champions League betraktelig. Jamie Carragher er en av mange som håper at så skjer, og at det samtidig vil gi sårt tiltrengte midler til et slunket transferbudsjett. Det kan ligge så mye som £10M i et avansement, selvsagt avhengig av hvor langt man kommer. Som kjent er det slutt på gruppespill 2 i CL fra og med denne sesongen. Lagene vil spille ren cup over nyttår. – Alle vet at spill i denne turneringen innbringer mange penger. Hvis vi går videre vil det hjelpe om med penger til å forsterke laget i januar.

 

Liverpool avduket i går en memorial for å hedret minnet til avdøde Billy Liddell. Klubbens store spiller etter 2. verdenskrig og frem til slutten av 50-tallet scoret 228 mål på 534 kamper og var toppscorer åtte ganger. Det var han enke, Phyllis, og Ian Callaghan som avdekket minnesmerket ved Kop-tribunen.

 

U-18 har spillefri denne helgen. Med bare ni klubber i Academy League gruppe C, vil det gir enkelte frihelger i løpet av sesongen. Etter en meget dårlig start på sesongen, skal de ut i hjemmekamp mot Crewe neste helg.