Ny dato for Wolverhampton

Den avlyste kampen mot Wolves er omberammet. David Mellor returnerer? David Raven trener endelig på Melwood. Xavier søker ny klubb før sommeren EM-sluttspill.

Den avlyste kampen mot Wolverhampton er omberammet til onsdag 21. januar klokken 20.45. Kampen skulle opprinnelig vært spilt 20. desember, men ble avlyst på grunn av regnvær.

Mellor returnerer?
Neil Mellors opphold i West Ham kan få en brå slutt. Spissen som slo igjennom på førstelaget for et år siden har i utgangspunktet en utlånsavtale for å få mer førstelagsfotball erfaring som varer frem til sesongslutt på Upton Park. En ankelskade i november, ny manager og nye spillere, har imidlertid forringet mulighetene hans på førstelaget. Han scoret to mål på 15 kamper før han ble skadet og vraket. Verken Liverpool eller den sympatiske unggutten er fornøyd med situasjonen, og Houllier har uttalt at dersom han bare er aktuell for reservelaget kan han like godt spille på Liverpools eget. Spilleren selv skal ikke være fremmed for tanken, men ønsker først å komme i form og gjøre et siste forsøk på førstelaget.

David Raven oppgradert til Melwood
U-19 lagets kaptein, David Raven, er endelig tatt opp i stallen på Melwood og trener i dag for første gang med førstelaget. Etter noen frustrerende måneder for unggutten følger han dermed sporene til Darren Potter, David Mannix og Robbie Foy. Mange har lenge undret seg over at en av Englands beste forsvarsspillere i sin årsklasse ikke har fått muligheten tidligere. Etter interne diskusjoner den siste tiden har man likevel bestemt seg for å gi Akademi-stjernen Raven samme mulighet som innkjøpte utenlandske unggutter.

Yeovil jakter ny skalp
Ligaens ferskeste medlem, Yeovil Town, har fått mye oppmerksomhet etter de trakk Liverpool i FA-Cupens tredje runde. Litt av bakgrunnen er klubbens gode uttelling mot ligaklubber da de var ren amatørklubb – ofte foran kameraene til BBC! Statistikken viser at de nådde en ordentlig runde av FA-Cupen 40 ganger som amatørlag, og vant for et ligalag 20 ganger. Dette er 14. gang klubben har nådd 3. runde og har kjempet helt i toppen av 3. divisjon. De to siste kampene har laget imidlertid tapt. Et godt resultat søndag vil gi Gérard Houllier enda flere bekymringer.
Liverpool har blitt utslått av FA-Cupen bare én gang ved første hinder det siste tiåret. Det skjedde hjemme mot Coventry (1-3) i 1998.

 

Xavier kan trene på Melwood
Nyttårsskifte markerte den offisielle avslutningen på Abel Xaviers tyrkiske eventyr. Portugiseren har lenge vært fryst ut fra Galatasaray, men Houllier har likevel nektet å ta forsvarsspilleren tilbake og har ”fulgt boka”. Manageren har tidligere gitt klart uttrykk for at Xavier ikke har noen fremtid på Anfield, men tillater ham å trene på Melwood. Houllier håper imidlertid at den tidligere Everton-spilleren snart har funnet seg en ny klubb. – Han ønsker å spille i sommerens EM-sluttspill og trenger førstelagsfotball.