Ny vending i Thailand-saken

Et konsortium bestående av private thailandske selskaper vil legge inn bud på 30% av aksjene i LFC. Dette skal erstatte Thaksin Shinawatras tidligere bud.

Thailands største medieselskap GMM Grammy, som blant annet eier 12 lokale radiostasjoner og flere tv-produksjonsselskaper, er i ferd med å sette sammen et konsortium for å kjøpe 30% av aksjene i Liverpool FC.

- Vi er interessert i å legge inn et bud på Liverpool FC. Vi forhandler med andre private selskaper i Thailand for å komme opp med et tilbud. Vi har ikke møtt Rick Parry eller andre klubbrepresentanter ennå, men vi planlegger å sende våre representanter for å møte dem snart, uttaler en talskvinne i Grammy.

Firma som kan være aktuelle er bryggeriet Thai Beverages, eid av whiskey-magnaten Charoen Sirivadhanabhakdi, og et stort thailandsk forsikringsselskap, i tillegg til Thaksin Shinawatras familiekontrollerte mobilselskap Advanced Info Service.

 

Budet vil erstatte statsminister Thaksin Shinawatras på £63M, som møtte motbør på flere fronter etter at det ble kjent at Thaksin ønsket å bruke offentlige midler istedenfor sin private formue.

- Jeg synes avtalen skal gjøres gjennom privat sektor, og vi vil ta den økonomiske risikoen, uttaler Paiboon Damrongchaitham, formann i GMM Grammy.

Thaksin har gått bort bra ideen om å kjøpe andelen på vegne av Thailand etter at Paiboon tilbød seg å erstatte regjeringen ved forhandlingsbordet.

- Paiboon foreslo å gjøre det på det vilkåret at regjeringen bidrar meg 10 fotballarenaer i landet, og statsministeren sa seg enig i forslaget, uttaler visehandelsminister Pongsak Raktapongisal til en radiostasjon i Bangkok. Det kom imidlertid ikke frem om det skal bygges nye anlegg eller om eksisterende arenaer skal rustes opp. Paiboon uttaler at selskapet skal forvalte andelen i LFC, føre kontroll med Liverpool-varemerket, sette i gang fotballskoler og opprette en ny nasjonal liga som krever stadionanlegg.