Nytt bud fra Morgan?

Steve Morgan med nytt bud? Tommy Smith vil ikke skylde på Owen. Finnan linket til Spurs. Spiller Morientes i kveld?

Ifølge Liverpool Echo, skal Steve Morgan nå ha gjort enda et forsøk på å overta kontrollen i Liverpool etter at hans bud tidligere i sommer ble avslått. Den lokale forretningsmannen, som har fulgt klubben hele sitt liv, ryktes å ha vært i samtaler med David Moores i dag om en avtale verd 75 millioner pund. Men selv om Morgans bud skulle bli godtatt av den nåværende formannen, kan avtalen likevel gå i vasken dersom styret ikke godkjenner den på neste ukes styremøte. En full overtagelse av David Moores’s aksjer må uansett bli godkjent på et ekstraordinært møte. Dersom Morgan skulle lykkes i sitt forsøk på å overta, så vil David Moores måtte tre av som formann, og Morgan vil måtte sette sammen sitt eget styre. Bygningsmagnaten prøvde seg med et bud på 73 millioner tidligere i sommer, samtidig som den thailandske regjeringen planla å investere i klubben. Budet ble den gang avvist, og Morgan ble beskyldt for ikke å verdsette klubben høyt nok.

 

Tommy Smith: -Liverpool har seg selv å takke

Når det gjelder sagaen rundt Michael Owens kontraktsforhandlinger og stjernespissens sannsynlige overgang til Real Madrid, så vil ikke den tidligere jernmannen Tommy Smith legge skylda på spilleren for at denne saken har drøyd så lenge, og han mener at klubben har kun seg selv å takke.

 

- Klubben skulle krevd at Owen tok en avgjørelse for lenge siden. Hvis man skal rette pekefingeren mot noen i denne beklagelige saken, så må det være mot Gérard Houllier og styret. Hvis han reiser, og vi får 10 millioner pluss Morientes, så greit for meg. Men klubben har helt klart vært veldig naiv – noen vil til og med si dum – nok en gang når det gjelder kontraktsforhandlinger med en av sine stjernespillere (jfr. McManaman).  De har satt seg selv i denne situasjonen, som de skulle ha løst for lenge siden.

 

Selv om Liverpool skulle miste sin wonder boy, ser Smith lyst på klubbens fremtid, og gårsdagens seier mot Grazer viste at Liverpool er på rett vei.

 

- Steven Gerrards storspill, Rafel Benitez’s taktikk og laginnsatsen generelt, var høydepunktene i gårsdagens komfortable seier over Grazer i går kveld. Laget spilte mer offensivt enn vi har sett de siste 18 månedene, og balansen i laget virker mye bedre. Mens de østerrikske forsvarsspillerne konsentrerte seg om Cissé og Baros, ble det mer plass for Steven Gerrard rett bak spissene. Han scoret to nydelige mål og skulle hatt hat-trick om det ikke hadde vært for det annullerte målet, og han viste den formen vi så i store deler av forrige sesong.

 

- Forsvaret ble ikke satt på de store prøvende, men det virket solid, og gjennomkjøringen kan bare ha vært positiv foran serieåpningen mot Spurs. Grazer var egentlig en annenrangs motstander, og jeg forventer at de slipper inn fire eller fem mål i returkampen. Gerrard er helt i verdensklasse. Manageren må ha tenkt: ’Takk Gud for at han ikke reiste til Chelsea’.

 

Finnan linket til Tottenham

Etter å ha mislyktes i sitt forsøk på å snappe opp Danny Murphy, kan Tottenham komme til å rette blikket mot Merseyside nok en gang på jakt etter forsterkninger. London-klubbens franske manager ryktes å ville ha Steve Finnan som erstatter for Stephen Carr, som nylig ble solgt til Newcastle. Finnan, som nå har fått beinhard konkurranse om høyrebackplassen i Liverpool etter spanske Josemis ankomst, har også blitt linket til både Blacburn og gamleklubben Fulham.

 

Spiller Morientes i kveld?

Mange Liverpool-supportere vil nok holde et ekstra øye med oppgjøret mellom Wisla og Real Madrid i kveldens Champions League-kvalifisering for å se om Fernando Morientes er i aksjon for spanjolene. Selv om han har slitt med å få spilletid hos hovedstadsklubben, kan hans eventuelle fravær fra kveldens kamp være et aldri så lite hint om at han kan være på vei til Anfield. Mens Real Madrid i går kveld ikke ønsket at Michael Owen skulle bli ’cup-tied’, så er Liverpool neppe interesserte i at Morientes skal bli det heller dersom det skulle bli aktuelt med en overgang for den spanske landslagsspissen. Det antas at Liverpool vil foretrekke Morientes framfor Eto’o, som forventes å skrive under for Barcelona i løpet av de neste par dagene.