Offensiv balansegang for Benitez

Liverpools grublende manager skal finne seiersoppskriften uten sine beste angripere. Stephane Henchoz på vei ut. Spansk høyreback linket til Anfield.

Det har sjelden vært så mange spørsmålstegn ved en lagoppstilling som for de elleve som Rafael Benitez i kveld sender ut på Stade Louis II.  I en tropp hvor de to fremstre målscorerne er borte, flere offensive spillere er ute av form, og Steven Gerrard klar til å gjøre sin første kamp fra start etter skade, er det mange mulige kombinasjoner for manageren å velge ut fra.

 

I forsvaret blir det riktignok neppe særlig med rokkeringer.  Bare høyrebacken, hvor Josemi nå har slitt i flere kamper, synes å være usikker.  Steve Finnan kan bli flyttet ned på forsvarets høyrekant.  På midtbanen er det derimot et vell av muligheter.  Dietmar Hamann og Xabi Alonso har vært et bra par sentralt på midtbanen i fraværet av kapteinen Gerrard, og Benitez leker trolig med tanken om å enten bruke alle tre på midtbanen eller gi Stevie G en rolle bak spissen.  Bare en gang tidligere har disse tre spilt sammen fra start, og da endte det med tap i Bolton.  I bakhånd lurer også Igor Biscan, som var meget bra da de røde skaffet seg en svært viktig seier i La Coruna.

 

Hvordan manageren setter opp kantene vil avhenge av hvor offensivt han legger opp sin taktikk, men Steve Finnan og John Arne Riise er det mest solide paret som også spilte mot Middlesbrough.  Harry Kewell og Luis Garcia er alternativer for en mer angrepsvillig strategi.  En skal heller ikke se bort fra at man velger en trangere løsning, og altså bruker poteten Steven Gerrard noe mer ute på kanten.

 

Lengst framme håper Neil Mellor og Florent Sinama-Pongolle å få en sjelden sjanse fra start.  Rafa valgte imidlertid mer rutine i Kewell og Garcia i Middlesbrough og vi blir overrasket om han bruker mer enn en spiller på topp i den viktige kampen i Monaco.  Trolig vil han så legge en spiller i mellomrommet mellom den ensomme spissen og midtbanen.  Med Steven Gerrard tilbake vil han ha en sentral midtbanespiller som har evnen til å komme inn i straffefeltet og være målfarlig. 

 

Spørsmålene er mange, og vi kan bare avvente svaret til noen minutter før kl 20.45 i kveld.  Kampen går direkte på TV3, og vi oppdaterer som vanlig kontinuerlig her på liverpool.no med hurtige rapporter og spillervurdering.  Hvis du ikke kan følge kampen fra en skjerm vil du ha mulighet til å få med deg alt det viktigste gjennom vår SMS-tjeneste.

 

Nytt signal for Henchoz

Det er ikke lenger noen nyhet, men Rafael Benitez har igjen gjort det klart at Stephane Henchoz ikke er med i hans videre planer og at sveitseren trolig vil forlate Liverpool i januar.  – Henchoz vil ikke reise til Monaco.  Jeg må igjen snakke med ham om hans fremtid.  Du kan ikke lyve overfor spillere, du må fortelle dem hvor de står.  Stephane er imidlertid en god proff og han forstår situasjonen.

Manchester City synes å være favoritter til å sikre seg 30-åringen, men også Charlton og Everton er blitt nevnt som aktuelle kjøpere.

 

Andoni Iraola

Den siste spilleren som er linket til Anfield er Andoni Iraola.  En 22-årig høyreback som er 181 cm høy, 73 kg tung, og har tidligere spilt for Spania U21.  Han holder til daglig til i Athletic Bilbao og kan også benyttes på midtbanen.  En eventuell kjøpesum antydes å være om lag £2.5M.