Operasjon for Smicer?

Vladimir Smicer sliter med en vond akilles. Houllier forsvarer Owen. Nye regler avgjørelser og innbytter. Djibril Cissé rykker fra på toppscorerlista. Djimi Traore 24 år.

Sesongen over for Vladi?

Det har vært stille rundt Vladimir Smicer i det siste, etter at tsjekkeren fortsatt er ute med skade.  Den sympatiske 30-åringen fikk en smell i ankelen under trening i begynnelsen av januar, men det var ikke forventet at dette vil holde ham ute av førstelagstroppen lenge.  Senere har det vist seg at Vladi har en plagsom akilles, og at det er det som nå gjør at ham tilbringer store deler av dagene på behandlingsbenken.  Rykter i Tsjekkia sier at det er fare for at han må operere skaden, og at resten av ligasesongen i så fall vil være over.  I Liverpool snakkes det lite om dette, men Gérard Houllier nevnte nylig at han ”håpet at Smicer vil være på banen igjen i løpet av denne sesongen”.

Det siste av en lang rekke skadeproblemer for Vladimir Smicer på Anfield kunne ikke ha kommet på noe stort verre tidspunkt.  Kewell, Hamann og Gerrard synes sikre på Liverpools midtbane, mens det meste synes å være åpent i forhold til den siste plassen hvor Vladimir er en klar kandidat.  Kontrakten til den tekniske spilleren løper også ut i 2005, og Liverpool må ta en avgjørelse hvorvidt de ønsker å beholde Smicer eller å prøve å selge ham til sommeren.

 

Liverpools manager ikke redd for sin toppscorer

Michael Owen brente sjanser mot Levski Sofia sist torsdag, og han kunne ha avgjort 2-2 kampen på Elland Road i går.  Liverpools superstjerne og toppscorer de siste årene har fått kritikk for både sin effektivitet og sitt spill denne sesongen, men Gérard Houllier er fortsatt like overbevist om at det bare er et spørsmål om når og ikke om Owen finner tilbake til scoringstaktene:  - Det er slikt som skjer, sier Houllier etter missede sjanser mot Leeds.  Ruud van Nistelrooy og Thierry Henry går begge igjennom det samme, men Michael kommer i det minste i posisjoner hvor han kan score.  På en annen dag kunne han ha scoret et hattrick, men det er ikke noe jeg bekymrer meg over.  Hvis han ikke scorer blir han eller jeg kritisert fordi han ikke får service.  I dag fikk han service, men det var slik at han ikke hadde flaksen på sin side.  Han kan skape mål, og gjøre mål, og hans kombinasjonspill med midtbanen blir stadig bedre.  Det er også sjelden at han gir fra seg ballen, slik at totalt sett er jeg fornøyd med hans bidrag siden det ikke kun dreier seg om at han skal score mål.

 

Snart slutt på ”silver goal”

” International Football Association Board” har i samarbeid med FIFA besluttet at EM-sluttspillet til sommeren vil være den siste turneringen hvor man vil benytte seg av ”silver goal” og ”golden goal”.  Det siste er en regel som sier at første målet i ekstraomganger vinner, mens det andre alternativet er at man avslutter kampen dersom man har en vinner etter første ekstraomgang.  Fra og med høsten av vil det bli spilt 30 minutter med ekstraomganger, og straffespark dersom det er uavgjort også etter 120 minutter.

I privatlandskamper vil nå kun være lov til å bytte inn seks spillere.  England og Sven-Göran Eriksson har jo nesten gjort det for vane å bytte ut hele laget når landet med de tre løvene på brystet spiller vennskapskamper.

 

18 ligamål for Cissé

En flott volley fra Djibril Cissé sørget for åpningsmålet da Auxerre i går spilte 1-1 mot Paris St. Germain.  Auxerre ligger dermed på 5.plass på tabellen, mens PSG er nummer tre.  Cissé styrket ytterligere sin posisjon på toppen av scoringstabellen, og er nå bokført med 18 mål på 26 spilte kamper.  Han har i tillegg scoret to mål på fem kamper i UEFA-Cupen.  Det er ventet at Djibril Cissé signerer for Liverpool til sommeren.

 

Bursdag for Djimi

Djimi Traore fyller 24 år i dag.  Vi gratulerer!