Opsjon på Owen

De røde sikret seg forkjøpsrett på Michael Owen. Owen-avtale totalt verdt £12M. Vignal angrer på sin utålmodighet for førstelagsspill. Foy på Skottland U21. Phil Thompson uaktuell for Chester.

Ifølge Liverpool Echo har de røde en første opsjon på å kjøpe Michael Owen tilbake dersom spilleren velger å returnere til England etter oppholdet i Real Madrid. Fra tidligere er det kjent at Real Madrid har en lignende klausul om gjenkjøp av Antonio Nuñez.

 

Michael Owen uttaler til lokalavisa at hans overgang trolig var verdt totalt £12M. Etter det som tidligere har kommet frem fikk Liverpool £8M for Owen pluss Nuñez. I tillegg kommer evt. beløp etter diverse kriterier.  

 

Vignal: - Jeg var for utålmodig

Gregory Vignal innrømmer at forrige sesong ble ødelagt av at han ikke hørte på Gerard Houllier. Vignal prøver nå å få fart på spillerkarrieren igjen med en sesonglang utlånsavtale i Glasgow Rangers. I 2003/04 var 23-åringen på lån i Rennes og Espanyol, men mislyktes i jakten på regelmessig førstelagsspill.

- Jeg ønsket så gjerne å spille at jeg ikke hørte på Gerard Houllier. Jeg forlot Liverpool og mislyktes i Rennes, hvor jeg ikke klart å tilpasse meg, og så i Espanyol med Luis Fernandez. Den sesongen ødela jeg alt. Hele min ære har forsvunnet. Det var et feilsteg grunnet mangel på erfaring.

Franskmannen har etablert seg på Ibrox og han nølte ikke meg å akseptere tilbudet som kom fra den skotske storklubben.

- Så snart det var kontakt med Rangers, pakket jeg og dro. Vi har et feil inntrykk av den skotske ligaen. Selv jeg hadde inntrykk at det ikke var en bra liga. Vi har fullstendig feil. Jeg kan fortelle dere at det finnes mye talent der, unge spillere. Selvsagt er det færre stjerner der enn i England, men det er samme type fotball som spilles. Jeg var overrasket. Det er synd at ligaen ikke har bedre pressedekning.

 

Rangers møter Celtic borte på søndag. Kampen vises direkte på Viasat Sport 2 kl. 14.00 og i opptak på norsk/svensk Viasat Sport 1 kl. 00.35 natt til mandag.

 

 

Foy på Skottland U21

Den skotske U21-landslagssjefen Rainer Bonhof har inkludert Robbie Foy i troppen til privatlandskampen 2.september borte mot Spania og EM-kvalifiseringen mot Slovenia påfølgende tirsdag på McDiarmid Park i Perth. Sistnevnte kamp vises direkte på Sky Sports med avspark kl.21.00.

 

 

Thompson tar ikke over Chester

Forrige assistent-manager Phil Thompson utelukker seg selv som kandidat til managerjobben i League 2-klubben Chester City etter Mark Wright.

- Phil sier han er smigret over å ha blitt linket til oss, men han synes vi trenger en manager med erfaring fra lavere divisjoner, og jeg er ikke uenig i det, uttaler Chester-formann Steven Vaughan.

Både Steve McMahon og Ian Rush sies å være interessert i stillingen, men vil få hard konkurrranse fra Brian Flynn, Graham Barrow og Stan Ternant. Steve McMahan har tidligere vært manager for Swindon og Blackpool, mens Ian Rush startet sin fotballkarriere i Chester.