Optimisme tross uavgjort hjemme

Manager og spillere tror Liverpool fortsatt kan avansere fra gruppespillet i Champions League. Benitez forsvarer frustrert angriper. Sliten John Arne Riise. Nåværende og tidligere røde med bursdagsfeiring.

Jevnt i gruppe A

Rafael Benitez, Jamie Carragher og Dietmar Hamann er enig om en ting:  Liverpool har fortsatt mulighet til å gå videre til cupspillet i CL, selv om man måtte nøye seg med 0-0 mot Deportivo La Coruna i går.  Mye tyder på at dette kan bli en svært jevn gruppe hvor alt avgjøres i siste spillerunde, med de røde har nå presset på seg til å få noe ut av de to neste bortekampene i La Coruna og Monaco.

Rafael Benitez:  - Dette var det beste jeg har sett Liverpool spille denne sesongen og hvis vi opprettholder dette nivået kan vi vinne kamper både hjemme og borte.  Det skremmer meg ikke at vi har to av de tre resterende kampene på bortebane.

Jamie Carragher:  - Denne gruppa vil være åpen helt fram til målsnøret.  Vi står overfor to vanskelige bortekamper mot Deportivo og Monaco, og jeg tror at den siste hjemmekampen mot Olympiakos blir avgjørende.  Det er viktig for oss å få poeng i disse to bortekampene.  En seier i en av dem hadde passet godt, siden målet må være å få ti poeng.  Det kan være at vi kan gå videre også med åtte eller ni, men vi må nå sørge for at vi får gode nok resultater i bortekampene til at vi selv kan avgjøre det hjemme mot Olympiakos.

Dietmar Hamann:  - Vi er nødt til å få et godt resultat i en av bortekampene.  Men etter hva som skjedde mot Fulham har vi tro på det, og det er intet som tilsier at vi ikke kan gå videre.  Det vil bli en annerledes kamp i La Coruna, siden de vil måtte angripe mer.  Vi har fortsatt en sjanse

 

Forbannet Cissé

Djibril Cissé skal ha vist tydelige tegn på frustrasjon da han ble byttet ut mot Deportivo, og demonstrativt kastet en vannflaske.  Manager Benitez har imidlertid ingen planer om å straffe sin grinete angriper:  - Jeg vil si at dette er en normal reaksjon, når du ikke vinner er du heller ikke glad.  Det var hva Cissé ga uttrykk for.  Det ble en vanskelig kveld for ham, men han kjempet hardt og har jobbet veldig hardt på trening for å bli bedre.  Han hadde uflaks som ikke scoret, men jeg er sikker på at han vil gjøre det for Liverpool framover.  Jeg tror at Cissé og Milan Baros kan spille bra i sammen.  De spilte bra i 70 minutter mot Deportivo, før vi bestemte oss for å prøve noe annet.  Alt de manglet var scoringer.

 

 

Riise byttet ut

For første gang denne sesongen var ikke John Arne Riise på banen, da han ble byttet ut etter en drøy halvtime mot Deportivo.  Før kampen var det bare nordmannen og de to midtstopperne Carragher og Hyypiä som hadde spilt samtlige minutter for Liverpool denne sesongen.  Riise hadde ingen god kamp mot spanjolene, og flankespilleren sier til VG at han begynner å merke kjøret med mange kamper:  - Jeg blir ikke mer fysisk sliten under kampene, men etterpå merker jeg at det har vært mye i det siste.  Jeg har spilt 90 minutter i alle serie-, cup- og landskamper, denne sesongen.

 

Feiring for gammel og ung

Florent Sinama-Pongolle fyller 20 år i dag, og ikke i går som TV3 ville ha oss til å tro.  Tidenes mestscorende på Anfield, Ian Rush, har også bursdag.  Den nåværende manageren kan sette 43 lys på kaka.  Høyrebacken 60- og begynnelsen av 70-årene, Chris Lawler, fyller på sin side 61 år i dag.  Vi gratulerer!