Owen advarer mot å spille for uavgjort

Michael Owen ønsker ingen gjentagelse av tapene for Bradford og Chelsea, og advarer sine lagkamerater mot å spille på et uavgjort resultat mot Newcastle på lørdag. Bellamy og Dyer kan bli spilleklare for skjærene. Smicer lettet over at EM ikke går fløyten.

Owen: - Vi går for seier!

Michael Owen sier til Liverpool Echo i dag at Liverpool ikke må gå for et uavgjort resultat mot Newcastle på lørdag, selv om et poeng skulle være nok til å sikre klubben mesterligakvalifisering. Spissen mener klubben må lære av sine tidligere feil, og gå for seier mot Bobby Robsons mannskap.

 

- Vi må ikke gå i fellen og tro at alt er avgjort allerede. Selv om vi skulle klare oss med et uavgjort resultat, må vi gå for seier i denne avgjørende kampen. Vi vet hva som kan skje om vi ikke gjør det, sier Owen i dag.

 

- Jeg har vært involvert i flere matcher der et uavgjort resultat var alt vi behøvde. Jeg husker for eksempel at vi vant 2-0 i Roma i en UEFA-cup kamp, og når vi møtte dem til returkamp på Anfield virket det som vi trodde at det skulle bli lett match. Vi tapte 1-0, og var heldige som slapp med skrekken. Jeg har opplevd nok situasjoner der et poeng hadde vært nok for oss i siste serierunde, og vi har feilet. Det skjedde mot Bradford for noen år siden, da vi var klare favoritter, og alle husker vel skuffelsen mot Chelsea i fjor. Jeg vil ikke gjennomgå noe slikt en gang til. Jeg vet så alt for godt hvordan skuffelse smaker, og det gjør også mange av de andre på laget. Heldigvis har vi hjemmebanefordel denne gangen, og det vil være til hjelp. Men vi må som sagt være forsiktige med å gå til kampen med den innstillingen at uavgjort vil være nok.

 

Owen legger ikke skjul på at han håper at Southampton kan gjøre de røde en tjeneste på onsdag, og han tror ikke det vil bli enkelt for skjærene på St. Mary’s.  Men trass i dette tror han innerst inne at Liverpool må ha et positivt resultat mot Newcastle på lørdag for å greie fjerdeplassen.

 

- Vi er i god form om dagen, med seire mot Manchester United, Middlesbrough og Birmingham. Vi går til helgens kamp med mye selvtillit innabords. Jeg syntes vi spilte veldig bra mot Birmingham. Det hjalp selvsagt at de ble redusert til 10 mann, men selv da de hadde fullt lag på banen følte jeg vi hadde kontroll på kampen. Jeg mener dette var vår beste bortekamp denne sesongen. Vi har hatt noen gode resultater på utebane, men ingen så overbevisende som dette. I kamper som den på lørdag er det virkelig vanskelig å plukke ut vår bestemann, fordi alle spilte så bra. Og når alle spiller opp mot sitt beste blir vi også effektive. For meg personlig var det godt å komme på scoringslista igjen. Jeg har vært nærme flere ganger de siste kampene, og har følt at formen har vært i anmarsj, avslutter Owen.

 

Newcastle håper på Bellamy og Dyer

Hamstring-skader har satt to av Newcastles mest sentrale spillere utenfor de siste kampene. Vi snakker da om Craig Bellamy og Kieron Dyer. Ryktene ville ha det til at begge var ute for resten av sesongen, men manager Bobby Robson sier til Liverpool Echo i dag at han har et bittelite håp om at begge skal kunne spille i sesongens siste kamp likevel.

 

I tillegg til nevnte duo har Newcastle også sentrale spillere som Jermaine Jenas og Jonathan Woodgate på skadelisten. Disse to blir definitivt ikke spilleklare til oppgjøret på Anfield.

 

- Craig Bellamy kan nå bedrive lett trening igjen, men han er nok et stykke unna å spille likevel. Men jeg har ikke helt gitt opp håpet med tanke på lørdagen, så vi får se hvordan det hele utvikler seg utover i uka. Kieron Dyer er i samme båt. Begge har slitt med hamstringen, men trener igjen nå. Men det dreier seg altså kun om lett trening. De kan ikke yte maks ennå, da skadene ikke er helt leget. Men det trenger ikke å være noe problem til helgen, så vi tar ingen endelig avgjørelse med hensyn til disse to spillerne før på torsdag eller fredag, sier Robson.

 

Lettet Smicer

Vi kunne tidligere i dag bringe nyheten om at Vladimir Smicers kneskade ikke er så alvorlig som først antatt, og at han dermed kan være aktuell til lørdagens møte med Newcastle. I et intervju i dag forteller tsjekkeren om lettelsen det var å oppdage at EM i Portugal likevel ikke går fløyten, slik som det først ble fryktet etter at han pådro seg skaden like før pause i kampen mot Middlesbrough.

 

- Skaden er mye bedre nå. Responsen på behandlingen jeg har fått har vært meget god. Jeg håper å kunne trene denne uken, og jeg tror jeg skal bli spilleklar til Newcastle-kampen. Jeg fryktet det verste da jeg pådro meg skaden, siden jeg har hatt en del problemer med dette kneet tidligere. Men heldigvis var det ikke så ille. Jeg har hatt en røntgenundersøkelse, og resultatene derfra var positive. Jeg måtte stå over Birmingham-matchen, men forhåpentligvis blir det med den ene kampen. Med tanke på Euro 2004 vil dette definitivt ikke by på noen problemer, sier en lettet Smicer.

 

De beste mot Birmingham

Liverpoolfc.tv har plukket ut de spillerne de mente var best mot Birmingham. Dette ble rekkefølgen: 1) Steven Gerrard 2) Emile Heskey 3) Michael Owen 4) Harry Kewell 5) Jamie Carragher.

 

Cheyrou runder år

Bruno Cheyrou fyller 26 år i dag. Han har så langt fått 46 kamper for Liverpool siden £3.7m overgangen fra Lille for to år siden. Cheyrou står bokført med 5 scoringer på disse kampene.