Owen-forhandlinger lagt på is

Michael Owen ønsker ikke å gjenoppta kontraktsforhandlingene med Liverpool før han vet hvem den nye manageren blir. England-spissen føler sympati med Houllier. Taus Mourinho.

Owen signerer ikke før han vet hvem den nye manageren er

Michael Owen har i dag insistert på at han ønsker å vite hvem den nye Liverpool-manageren er før det blir aktuelt å skrive under noen ny kontrakt med klubben. Nok en gang understreket han at han ikke akter å forlate Anfield som Bosman-spiller, men det virker som om England-spissen trenger en forsikring fra klubbens styre om at de deler hans høye ambisjoner dersom det skal bli aktuelt å skrive under noe mer en en ett års forlengelse av kontrakten.

 

Samtidig sier Owen også at han ikke vil søke å påvirke styret i deres avgjørelse om ny manager, og han understreket også at han ikke har hatt noen finger med i spillet i Houlliers avgang.

 

- Jeg er selvsagt spent på å se hvem den nye manageren er, og jeg er spent på å se hvilken kurs styret nå staker ut. Jeg ønsker meg en forbedret stall, og jeg håper å se at en god manager kommer inn. Klubben skal bygge nytt stadion, noe som er riktig vei å gå. Det høres kanskje ut som om jeg legger press på klubben, men det gjør jeg virkelig ikke. Jeg ønsker bare å spille for en toppklubb, uttaler Owen i kveld.

 

- Vi ble nummer to i ligaen for noen år siden, og det er åpenbart at vi trenger å forbedre oss ettersom vi denne sesongen ble nummer fire hele 30 poeng bak Arsenal. Det er et alt for stort gap. Skal vi ta de igjen må det store forbedringer til. Men hvem vet hvilke endringer en ny manager vil gjøre, undrer han.

 

- Styreformannen har sagt til meg at det kan ta en stund før den nye manageren er på plass, og inntil da vil jeg sitte på gjerdet med tanke på en ny kontrakt. Jeg kan ikke sette noen prosentvis sjanse for at jeg skriver ny kontrakt med Liverpool. Jeg vil understreke at jeg ikke prøver å hente mer penger ut av min neste kontrakt. Jeg ønsker bare å spille for det beste laget. Jeg er en lojal person, og forhåpentligvis kan Liverpool bli et av de beste lagene igjen.

Owen trist på Houlliers vegner

Michael Owen uttalte også til Liverpools offisielle hjemmeside at han synes det er trist at Gérard Houllier måtte forlate Liverpool etter seks år i sjefsstolen på Anfield, men understreker samtidig at det blir feil legge skylden på spillerne for at franskmannen måtte ta sin hatt å gå.

 

Owen mener Houllier hjalp han til en nivåmessig heving som fotballspiller, men liker ikke at enkelte har hevdet at det først og fremst er spillerne i klubben som har sviktet sin manager, og som dermed har ført til hans avgang.

 

- Jeg er oppriktig lei meg for at Houllier måtte gå. Jeg har jobbet sammen med han i seks år. Det blir alltid en merkelig stemning når en manager mister jobben sin, uttaler Owen i kveld.

 

- Alt jeg har gjort i min seniorkarriere, sett bort i fra VM i Frankrike, har blitt gjort under hans kyndige veiledning, og jeg har mange gode minner fra tiden sammen med Houllier. Men livet går videre, og jeg er sikker på at styret vil finne den rette manageren for klubben. Alle gjorde sitt beste under Houllier, så jeg synes det blir feil å si at spillerne sviktet han. Ingen kan beskylde for eksempel Steven Gerrard eller Jamie Carragher for å ha sviktet han, og jeg synes også det blir feil å si at jeg sviktet han under de seks årene vi fikk sammen, legger stjernespissen til.

 

Mourinho nekter å diskutere sin fremtid

Ett døgn før Champions League finalen mellom Porto og Monaco nekter Porto-manager Jose Mourinho å kommentere alle spekulasjonene omkring sin fremtid. Han ønsker naturlig nok å konsentrere seg helt og fullt om morgendagens finale, og vil ikke si noe om sin fremtid før denne er over.

 

Det har lenge vært forventet at portugiseren blir presentert som ny Chelsea-manager så snart finalen er spilt, men nå spekuleres det som kjent i at Liverpool kan bli hans nye destinasjon dersom Mourinho ikke kommer til enighet med Chelsea-toppene. Men hovedpersonen selv møter altså alle disse spekulasjonene med en mur av taushet. På direkte spørsmål om han kom til å forlate Porto etter finalen svarte han som som følger: - Det er et privat spørsmål, og det er en sak mellom meg og Porto, fordi jeg fortsatt jobber for Porto. Porto er klubben min, og jeg har en kontrakt med dem i to sesonger til. Jeg vet ikke om dette blir min siste kamp med dem, men jeg vet at dette blir min viktigste kamp med dem, og den viktigste i min karriere. Dette er noe jeg har jobbet for i to år nå. Jeg sa for noen uker siden at jeg ikke vil høre noe om andre klubber, presidenter eller agenter. Dersom noen spør mine spillere, vil de svare det samme. Alle konsentrerer seg helt og holdent om morgendagens kamp. Den fortjener vår fulle oppmerksomhet, og jeg må være et godt eksempel for mine spillere.