Owen i troppen

Owen med til Stamford Bridge. Siste seier der kom i desember 1989, Houllier håper å endre på den elendige statistikken. Chelsea sliter med formen. Sist oppdatert kl. 13:55.

Siste: Michael Owen har reist med laget til Stamford Bridge, og er i troppen til kveldens kamp. Spissen besto en test på sitt lår på Melwood i går. Liverpoolfc.tv antar at Michael Owen starter på benken for å gjøre et innhopp senere i kampen.

 

Foran kveldens oppgjør mot Chelsea på Stamford Bridge (avspark kl. 21.00) inntar de røde en syvende plass i Premier League.  Aston Villa beseiret Portsmouth på Villa Park og gikk forbi. Liverpool ligger hele 16 poeng bak Chelsea, mens det er fire poeng opp til Charlton på den viktige 4.plassen. Merseyside-laget har imidlertid en kamp mindre spilt enn sine argeste konkurrenter. 

 

Houllier & Co. ønsker svært gjerne å revansjere 1-2-tapet mot Chelsea fra sesongåpningen. Men noen lett oppgave blir det ikke. Liverpool har ikke vunnet på ”brua” siden 1989/90 (5-2), sist gang man hevet ligatrofeet. Lagene står med 13 møter i London etter dette og de røde har kun maktet ta med seg fire poeng, men har gått poengløse av banen de siste syv kampene på Stamford Bridge. Sifrene har også vært stygge: 96/97-02/03: 0-1, 1-4, 1-2, 0-2, 0-3, 0-4 og sist sesong 1-2. Etterkrigsstatistikken (kun liga) i London-lagets hule viser 21 hjemmeseirer, 9 uavgjorte og 10 borteseirer, og en målforskjell på 72-46 i hjemmelagets favør. Chelsea har kun en gang tidligere vunnet begge ligaoppgjørene mot Pool i en og samme sesong og det var i 1919/20.

 

Liverpool har en svak statistikk i London med kun åtte seirer på de siste 32 besøkene i hovedstaden. Men det ble seier under forrige visitt – mot Fulham i november.

 

Gerard Houllier innrømmer at hans mannskap står overforen stor utfordring, spesielt med så mange spillere på skadelisten. Men han håper at spillerne klarer å heve seg slik at man får med seg et positivt resultat hjem i bagasjen.

- Etter at jeg kom til England, tror jeg Chelsea er det eneste plassen i Premier League jeg ikke har vunnet. Forhåpentligvis kan vi endre på det i dag. Det er en stor kamp for oss og en spennende kamp. De slo oss tidligere i sesongen, selv om de ikke har noen bra statistikk på Anfield de siste årene. Nå håper jeg at vi kan vinne dere og endre på vår elendige statistikk på Stamford Bridge. De spilte bra på Anfield og scoret et sent mål. De er et stort lag med store spillere, og vi vet at det kommer til å bli tøft for oss. Men jeg kan si dere at vi drar dit for å få med oss poeng. Men vi spiller mot et av de beste lagene i landet uten seks av våre beste spillere, i Steven Gerrard, Milan Baros, Jamie Carragher, Steve Finnan, Chris Kirkland og muligens Michael Owen, sier Houllier.

 

Chelsea har kun tapt en (1-2 for Bolton i desember) av ni ligakamper hjemme denne sesongen, og har totalt bare tapt to av de siste 24 på Stamford Bridge i Premier League.  Med 20 nettkjenninger på eget gress er det bare Arsenal som har scoret flere. Claudio Ranieris menn har bare sluppet inn syv mål foran eget publikum. Kun Arsenal har sluppet inn færre hjemme. Men Chelsea viser svakhetsstegn om dagen. De har kun vunnet to av de seks siste kampene uansett turnering. Sist ble det kun 2-2 borte mot Watford i FA-cupen. Formen i ligaen er 3-1-2.

 

Kveldens pipeblåser er rutinerte Steve Dunn.

 

Kampen sendes direkte på Canal+ med sendestart kl.20.55. Som vanlig blir det oppdateringer her på liverpool.no, men du kan også velge å abonnere på vår SMS-tjeneste.

 

Sist oppdatert kl 13:55