Owen med Eriksson-støtte

Michael Owen har i dag gått ut med offisiell støtte til Englands pressede landslagssjef Sven Göran Eriksson. Kewell påpeker viktigheten av at Gerrard ble i klubben. Benitéz på spiontokt. Grazer på krigsstien. Lånespillere debuterte. Heskey skadet. U-18 vant.

Michael Owen har i dag gått ut og erklært sin støtte til Englands pressede landslagssjef Sven Göran Eriksson, og uttalt at han er den beste mannen for jobben som engelsk landsslagssjef, og at han nyter stor respekt blant spillerne. Owen frykter at svensken skal finne på å si opp jobben som Englands-sjef etter nye avsløringer om hans privatliv i engelske søndagsaviser i dag.

 

- Sven har min hele og fulle støtte, og jeg har stor respekt for mannen. Jeg synes synd på han, og selvsagt frykter jeg at han skal forlate sin post dersom denne personforfølgelsen ikke stopper. Det vil være svært skuffende for oss om manageren sluttet, ikke minst over noe som ikke er fotballrelatert, uttaler Owen i dag. 

 

- Ja, å miste Sven ville være svært frustrerende, og et slag i ansiktet for oss spillerne. Hvem skal kunne overta? Jeg kan ikke se en bedre mann for denne jobben. Ja, vi har noen gode engelske managere, men jeg er ikke sikker på om de kan tilføre laget mer enn vi allerede har, legger han til.

 

- Bare ta en titt på Svens meritter. Du får det ikke bedre. Etter at han tok over har vi tapt bare tre offisielle kamper, og de tapene vi har var så visst ikke på grunn av treneren eller hans taktikk. Jeg tar antageligvis side i denne saken, men om jeg er helt nøytral vil jeg også hevde at han er en topp trener. Spillerne elsker å spille for England, og å spille under Eriksson har vært noe av det mest morsomme jeg har vært med på som fotballspiller. Det som skjer i selve FA betyr ikke noe for meg, og slik tror jeg det er for de andre spillerne også. Selvsagt vil vi foretrekke at fotballforbundet blir drevet på profesjonelt vis, men det som er viktgist er at vi har et landslag som spiller flott fotball, og jeg tror faktisk alle andre land kunne tenkt seg å ha en landslagsenhet som vår, avslutter Owen.

 

 

Kewell: - Utrolig viktig at Gerrard ble i klubben

Harry Kewell uttaler i dag til liverpoolfc.tv at det var av enorm betydning for Liverpool Football Club at Steven Gerrard bestemte seg for å bli i klubben. Australieren mener at fremtiden ser lys ut for de røde under Rafael Benitéz, nå når også Michael Owen ser ut til å forlenge sin kontrakt om kort tid. Kewell forteller at spanjolens ankomst til Anfield har gitt alle et stort løft, og han tror derfor at klubben går mot en god sesong.

 

- At klubben klarte å overtale Steven og Michael til å bli var av stor betydning for meg personlig og for klubben generelt sett. De er to store spillere, som elsker å spille for Liverpool FC, så dette er noe vi vil dra fordel av. Det ville ha vært et hardt slag for meg om de hadde forlatt klubben etter min første sesong her. Heldigvis bestemte de seg for å bli, sier Kewell.

 

- Liverpool er fortsatt en stor klubb, og en flott klubb, og alle vil elske å spille for denne klubben. Det er derfor jeg er her. Det vil ta oss tid å venne oss til den nye managerens idéer, men jeg må si at det ser bra ut allerede. Som sagt vil det ta tid å justere på ting, men når vi har klart det tror jeg det vil fungere meget bra. Nå er det hurtighet, og å spille ballen hurtig, som gjelder. Det er det vi vil prøve på, avslutter den australske landslagsspilleren.

 

Benitéz på spiontokt

Rafael Benitéz overvar i går treningskampen mellom Everton og Real Sociedad på Goodison Park, og ryktene omkring Evertons Thomas Gravesen blusset dermed opp igjen. Men trolig var Rafa vel så interessert i å ta spanjolenes midtbane-ess Xabi Alonso nærmere i øyesyn. Alonso blir sett på som den spanske versjonen av Steven Gerrard, og ryktene vil ha det til at Liverpool-manageren kunne ha tenkt han seg som Gerrards idéelle midtbanepartner. Kampen endte for øvrig 2-2, og Gravesen kom på scoringslista.

 

Grazer pisker opp stemningen

Østerriske Grazer AK akter å vise muskler i tirsdagens viktige Champions League kvalifiseringskamp, og deres kaptein Anton Ehrmann kom i går med noen friske uttalelser.

 

- Vi er ingen sparringpartner for Liverpool. Vi kan gi de kamp til døra, uttaler kapteinen blant annet.

 

Østerrikernes fremste våpen i kampen blir nok den 27 år gamle angriperen Roland Kollmann, som gjorde 27 mål på 32 ligakamper sist sesong. Han får trolig nyinnkjøpte Alen Skoro med seg på topp, mens den høyreiste forsvareren Mario Tokic får oppgaven med å temme Liverpools berømte spisser.

 

Grazers trener Walter Schachner foretrekker helst en tett 4-4-2 formasjon, og hans lag vil nok satse alt på å nekte de røde rom på tirsdag. Treneren mener for øvrig at hans lag har 30% sjanse for å slå ut Liverpool.

 

Ligastart for lånespillere

Tre av spillerne som Liverpool har lånt ut for 2004/2005 gjorde sine første offisielle kamper for sesongen i går. Gregory Vignal spilte hele kampen da Rangers måtte nøye seg med uavgjort 0-0 borte mot Aberdeen. Samme resultat ble det i Lens sitt møte med Toulouse, der Alou Diarra spilte mesteparten av kampen. Bruno Cheyrou kom inn etter 72 minutter for Marseille, som vant hjemme mot Bordeaux, og pådro seg gult kort etter bare 10 minutter på banen. Marseille vant for øvrig kampen som følge av en scoring 4 minutter på overtid. Anthony Le Tallec var imidlertid ikke på banen for St.Etienne da de tapte 1-0 for Monaco, da den internasjonale klareringen ennå mangler. Det samme gjelder trolig også for Carl Medjani.

 

Heskey skadet

Birminghams rekordkjøp fra Liverpool, Emile Heskey, pådro seg en stygg skade i gårsdagens treningskamp mot Osasuna (1-1). England-spissen ble båret av banen i første omgang, og kjørt rett på sykehus for røntgenundersøkelse. Det var kneet det gikk ut over da den store spissen falt forkjært etter 16 minutter, i et forsøk på å få kontroll over en pasning fra Stan Lazaridis.

 

U-18 vant treningskamp

Liverpool U-18 vant i går 3-1 borte mot Ipswich i en treningskamp. Hjemmelaget tok ledelsen etter bare fem minutter, men de røde kom sterkt tilbake og utlignet på et godt frispark midtveis i første omgang. Liverpool gjorde fem forandringer på laget i pausen, og puttet på to nye mål i de siste ti minuttene av kampen. Det siste på et flott skudd av Ryan Wilkie.