På pengejakt i Monaco

Mer Champions League penger viktig for Liverpool. Utålmodig Sinama-Pongolle. Thai avtale fortsatt aktuelt? Ian Rush i Canal+ til søndag.

Verdifullt med seier i kveld

Tre poeng i Monaco i kveld og Liverpool er klare for 1/8 finalen i Champions League.  Det vil være et sportslig løft, men også ha betydning økonomisk og ikke minst være viktig for Rafael Benitez i forkant av transfervinduet i januar.  Ifølge Liverpool Echo vil de røde sitte igjen med om lag £13M fra gruppespillet, men at avansement kan medføre et beløp i størrelsesorden £5M.

Om Liverpools spillere ikke setter seg ved ruletten i Monte Carlo, kan det likevel bli en innbringende tur.  Det er også Jamie Carragher klar over:  - Jeg vet ikke om alle gutta tenker på at det vil være viktig for klubben å vinne i forhold til at man kan få inn penger til nye spillerkjøp, men personlig er jeg klar over hvor vesentlig det er.  Dersom vi kommer med blant de siste 16 vil det samtidig bety at manageren kan bruke mer på kvalitetspillere i januar.  Det vil også være viktig fordi vi vil være en mer attraktivt klubb å komme til.

- For øyeblikket må vi bare holde sammen og prøve å fylle de gapene som er.  Jeg kan ikke huske at vi har hatt en situasjon hvor så mange spillere i en lagdel har vært skadet samtidig.  Det var uheldig for oss at overgangen til Michael (Owen) kom rett før transferdeadline i august.  Det gjorde at manageren ikke hadde nok tid til å finne erstattere, og selv før alle skadene hadde vi ikke så mye konkurranse om angrepsplassene som vi kunne ha ønsket.

- Nå må vi bare gjøre vårt beste i andre posisjoner på banen.  Det er ingen unnskyldning for at vi ikke skal være gode defensivt eller på midtbanen.  I det minste har vi nå Steven Gerrard tilbake.  Han er en av de beste midtbanespillerne i Europa og er en spiller alle lag ville savnet.  Det kan være at vi er tynt besatt i en lagdel, men vi vet i det minste at vi har mye kvalitet på midtbanen.  Vi må sørge for at det gir resultater.

 

Pongo må overbevise Benitez

En av dem som håper å få en sjanse på topp, og som kan få en unik mulighet til å spille seg inn med så mange spillere skadet, er Florent Sinama-Pongolle.  Unggutten fra Frankrike har ikke helt fått den forventede utviklingen etter en lovende start på Anfield, og ikke minst i kveldens kamp i hjemlandet er han sulten etter å få vist at han duger.  20-åringen legger ikke skjul på at han føler seg frustrert om dagen:  - Hvis treneren ikke har tillit til deg, er det vanskelig.  Det er uansett han som tar ut laget.  Jeg har gjort nok til å vise at jeg er i bra form, men han er likevel kanskje ikke helt fornøyd?  Det er opp til meg å vise ham hva jeg kan.  Jeg mer jeg får ham til å tvile, jo bedre er det.  Jeg vet ikke om jeg kommer til å spille mot Monaco eller ikke.  Av og til får vi beskjed bare fem minutter før kampen.

 

Fortsatt Thai interesse

Til tross for at det har vært svært stille fra den kanten sier nå underholdningsmogulen Paiboon Damrongchaitham at han fortsatt er interessert i å investere i Liverpool FC.  Det virker som om man på Anfield har vært veldig lukne til tidligere tanker fra Thailand om å kjøpe seg kraftig opp i klubben, men Damrongchaitham sier nå at man i første rekker ønsker en avtale om merchandise og eventuelt et mindre aksjekjøp i klubben.  Fra Thailand sies det nemlig at en rettighetsavtale avhenger av om man blir enig med Reebok om salg i Østen.  Det nevnes også at dersom man blir enig om salgsrettigheter av souvenirer, noe man håper å komme til enighet om i løpet av seks uker, kan det bli aktuelt å by på aksjer.  Det vil i så fall bli på en mindre prosentdel enn de 30% det først var snakk.

Disse tankene kan være mer spiselig for David Moores og LFC.  En avklaring angående investorer og mulig pengeinnsprøytning kan komme torsdag 2.desember, da Liverpool har sitt årsmøte.

 

Rushie på skjermen

Ian Rush kommer til Oslo førstkommende søndag for å være gjest på ”Sportsøndag” hos Canal+.  Liverpools mestscorende gjennom alle tider vil være i studio i forbindelse med den direktesendte kampen fra Anfield, hvor de røde møter Arsenal.  Avspark i den kampen er kl 17.05.