Pongolle aktuell mot Bolton

”Flo” tilbake mot Bolton? Heskey og Smicer fortsatt ute. Gerrard ønsker stabiliteten til de tre topplagene. Owen kun et mål unna scoringsformen . Diao presiserer skriverier. Djorkaeff tilbake for Bolton. Avis må utbetale erstatning for Martin O’Neill-artikkel.

Florent Sinama-Pongolle gjennomførte 67 minutter på reservelaget mandag etter å ha vært ute i over to uker med en lyskestrekk. Gerard Houllier bestemmer senere i dag om den franske U21-landslagspissen tas ut i førstelagstroppen som tar den korte turen til Reebok Stadium.

 

Emile Heskey (hamstring) og Vladimir Smicer (akilles) er definitivt uaktuelle til morgendagens kamp mot Bolton.

- Det er for tidlig for Emile å returnere, og Vladi er fremdeles ute i to nye uker med sitt akillesproblem, bekrefter Houllier. I følge disse uttalelsene virker det som tsjekkeren har fått et nytt tilbakeslag etter å ha vært meldt friskmeldt tidligere i uken.

 

Og Houllier er svært glad for at skadesituasjonen nå er mye lettere enn for kun et par uker siden.

- Vi mangler også de to senegaleserne som er opptatt med African Nations Cup, men man kan i det minste telle antall skadde spillere på en hånd nå, forteller en lettet manager.

 

Gerrard savner stabiliteten

Steven Gerrard mener at Liverpool må følge Arsenal, Manchester U og Chelsea som eksempler hvis de har tenkt å være en utfordrer til ligatittelen. De tre topplagene sanker jevnt med poeng, mens Liverpool har hatt en tendens til å snuble altfor lett. Selv Bolton og Southampton har klart å vinne på Anfield denne sesongen.

- For et par år siden slo vi Manchester United hjemme og borte, og vi var nummer to i ligaen. Men United har hevet seg, og vi har tatt et steg tilbake ved å havne på 5.plass. Det har ikke gått som planlagt denne sesongen. Det er vanskelig å sette fingeren på noe. Vi har manglet gode spillere i viktige kamper, men vi er nummer seks, og det forteller oss at vi ikke har vært stabile nok. Arsenal, United og Chelsea avgir ikke så lett poeng som oss. Selv om de ikke spiller godt, men sliter, så klarer de likevel å kjempe seg til en 1-0-seier. Vi derimot, ender opp med tap. For mange lag kommer til Anfield og tror at de kan klare å få med seg noe, og det må forandres på. Når lag drar til Highbury, Old Trafford og Stamford Bridge, forventer de ikke få med seg noe. Men vi har tapt mot lag som Bolton og Southampton, lag vi burde ha slått. Slike lag skal ikke komme til Anfield å tro at de kan få med seg poeng, uttaler kapteinen.

 

 

Owen kun et mål unna scoringsformen

Michael Owen står fortsatt uten nettkjenning etter at han returnerte fra skade 10.januar. Angriperen trenger vanligvis et par kamper for å komme i slag etter skadeavbrekk, men han ønsker ikke å ”ofre” en mulig målgivende pasning for å tegne seg på scoringslista. I de siste kampene har St. Michael vært relativt anonym.

- Bortsett i fra en sjanse i Wolves-kampen, synes jeg ikke at jeg har hatt noen gode muligheter for å komme til avslutning på mål i de siste tre kampene. Vi har spilt veldig bra, kreativt og mange av de andre spillerne ser ut til å få mange sjanser. De kommer ikke for meg i øyeblikket. Det hender i fotball, men jeg er sikker på at de kommer. Faktisk har jeg vært kreativ. Folk tror at jeg heller er en type spiller som kun ønsker å få servert muligheter enn motsatt. Jeg har ingenting i mot å spille en uegoistisk rolle, selv om en målscorer ønsker å score. Det var en situasjon mot Wolves hvor jeg skapte en mulighet for Danny Murphy da jeg selv var i god posisjon. Men som spiller ønsker man å gjøre det beste for laget. Selv om jeg er svært ivrig etter å få det første målet, så spiller jeg til andre hvis de er i en bedre posisjon enn meg. Jeg leter etter en god mulighet til meg selv, men historien forteller at jeg ikke skal bekymre meg for mye om det. Så fort jeg netter, så vil jeg antagelig få flere ganske raskt, forteller Owen.

 

Owen har startet i fem kamper på rad etter å ha vært ute med en kombinasjon av legg, ankel og lårproblemer. Den generelle oppfatningen er at spilleren fortsatt har et lite stykke igjen til sitt beste, men i følge spilleren selv har comebacket gått etter planen.

- Vanligvis når jeg kommer tilbake, trenger jeg mange kamper og treningsøkter fordi jeg føler meg rusten. Denne gang følger jeg at touchen har vært ganske god med en gang. Jeg føler ikke at jeg har mistet skarpheten selv om jeg har vært ute. For å være ærlig, så har mønsteret vært det samme som tidligere når jeg har returnert fra skade. Det bruker å ta noen kamper for å få tilbake følelsen og finne tilbake til nettmaskene. Det pleier å være rundt dette tidspunktet – etter fire-fem kamper, at jeg pleier å score igjen. Jeg krysser fingrene foran Bolton-kampen. Jeg vet at jeg kun trenger det første målet før jeg er tilbake, fordi jeg føler det fint. Jeg er fornøyd med flere sider av spillet mitt, og det eneste jeg leter etter er å begynne å score igjen. Jeg synes jeg faktisk spiller bra utenfor straffefeltet.

 

Spissen mener at Liverpool kan se positivt på resten av sesongen etter at troppen nå omtrent er helt skadefri.

- Med meg selv, Carragher, Steven Gerrard og Harry Kewell tilbake så har det gjort forskjell. Milan Baros er også snart tilbake. Straks alle har fått et par kamper og er tilbake i god form, så er jeg sikker på at vi kan få en fin avslutning på sesongen. Det har vært en sesong i rykk og napp for flere viktige spillere. Det har gjort det vanskelig, men vi kan få det til å glitre fra nå og til sesongslutt.

 

 

Diao presiserer

I forrige uke siterte Sky Sports at Salif Diao er inne på tanken om å se seg etter ny klubb hvis han ikke klarer å kjempe seg til en fast plass på Liverpool fram til sesongslutt. Dette tilbakeviser senegaleseren på sin nettside.

- Jeg har hørt at historier har sirkulert i England som setter spørsmål ved mitt forhold til Liverpool. Jeg kan kategorisk si at ingenting kan være lengre fra sannheten. Jeg elsker å spille for klubben, supporterne og jeg har slått meg ned i området. Det er sant at jeg er misfornøyd med å ikke ha spilt oftere, men skadene har ikke hjulpet meg. Jeg forstår hvorfor jeg ikke har figurert så ofte jeg kunne ha ønsket. Det er derfor African Nations Cup er så viktig, ikke bare for min internasjonale karriere, men også for Liverpool. Jeg har trent regelmessig, spilt alle kampene våre og jeg føler meg i bedre form enn jeg har gjort på lenge. Når jeg returnerer, vil jeg være i kampform og klar til å spille for Liverpool, og forhåpentligvis kommer fansen til å få se den virkelige Salif Diao. Jeg vet at jeg har mye å tilføre klubben min, og jeg vet jeg har ferdighetene til å spille i Premier League. Det handler bare om å få kamper for laget, men jeg tror ikke jeg får en bedre mulighet enn nå. Jeg føler meg fin i øyeblikket. Men hvis situasjonen fremdeles ikke har forandret seg til sommeren, så må begge parter se på situasjonen. Jeg håper imidlertid ikke at så skjer, fordi jeg ønsker å slå igjennom i Liverpool.

 

 

Djorkaeff tilbake

For Bolton er Youri Djorkaeff klar etter en hamstring-skade. Forsvareren Simon Charlton er også tilbake etter en lyskeskade. Grekeren Stelios Giannakopoulos er tvilsom grunnet ankelskade, mens Steve Howey sliter med å få ristet av seg en hamstring-skade. Jay-Jay Okocha er opptatt med det afrikanske mesterskapet.

 

 

Avis må betale erstatning

Daily Record har i dag innrømmet at det ikke ligger noen sannhet i historien de publiserte om at Martin O’Neill skal bli den neste manageren på Anfield. Artikkelen sto på trykk 7.februar 2003 og hevdet at Martin O’Neill skulle erstatte Gerard Houllier etter 2003/04-sesongen. Liverpool FC har hele tiden benektet påstandene. Avisa må nå betale erstatning.