Pongolle: - Det største jeg har opplevd

Florent Sinama-Pongolle forteller om sitt hittil største øyeblikk i karrieren. ”Josemi kan være ute i opptil tre uker til” - ikke tilfelle sier Liverpool. Djibril Cissé var nære ved å måtte amputere benet.

20-åring i skyene

Florent Sinama-Pongolle mener at seieren over Tottenham i går, hvor det som i realiteten var Liverpools reservelag sendte Londonerne ut av Carling Cup, var større enn å få være med å slå Arsenal på søndag.  – Det føles utrolig, jeg er helt nummen, uttalte unggutten.  – Det første straffesparket var spesielt siden jeg kikket opp på klokka og så at det var bare tre minutter igjen.  Jeg tenkte ”Å Herregud”, men jeg hadde selvtillit og tro nok på at jeg skulle score til at jeg tok ballen.  På det andre tenkte jeg ”hvordan kan jeg komme i en slik situasjon to ganger i løpet av ti minutter”.  – Før jeg slo straffen så jeg at Robinson gikk til den ene siden, slik at jeg forandret mening og satte den i motsatt hjørne.  – Jeg ønsket veldig å vinne som del av dette unge laget.  Jeg er veldig glad på alles vegne, siden vi jobbet så hardt.  Det er mitt høydepunkt så langt i min karriere hos Liverpool.

 

Josemi ute til jul

Ifølge magasinet ”LFC” kan smellen som Josemi fikk like over det venstre øyenbrynet i kampen mot Monaco bety at spanjolen vil være satt ut av spill i opptil fire uker.  Høyrebacken måtte sy tyve sting etter en kolossal smell uten ved sidelinjen.  Det kan igjen bety at nyervervelsen fra Malaga ikke er aktuell for spill igjen før juleprogrammet starter.

Rafael Benitez sier i dag i et intervju med liverpoolfc.tv at Josemi og Djimi Traore begge er tilbake i trening, og vil være tilgjengelige til kampen mot Aston Villa.

Milan Baros regnes å bli spilleklar til Olympiakos.

 

Legene reddet Djibril

I et intervju med et samme ”LFC” forteller Djibril Cissé om sitt motbydelige benbrudd, og hvordan han kunne ha mistet benet om det ikke hadde vært for snarådig opptreden fra Liverpools legeteam:  - Da jeg ble båret av banen, var det som legene gjorde etterpå helt avgjørende for resten av min karriere.  Bensplintene lå ovenpå hverandre og jeg hadde ikke blodsirkulasjon i foten.  De ga meg smertestillende for å lindre smerten, og siden måtte de dra bensplintene på plass igjen med deres hender.  Dersom de hadde ventet til jeg kom på sykehuset kan det være at jeg hadde mistet benet.  Det var så alvorlig.

- Det var en stygg skade, men jeg mener at jeg på mange måter også har vært heldig.  Dersom bensplinten hadde gått tvers igjennom benet ville det betydd slutten på all fotball for meg.  Derfor kan jeg si at jeg har vært heldig.

- Jeg vet at det er noen som ikke orker å se på hva som har skjedd med dem, men jeg gjorde det rett etter operasjonen.  Jeg er en sterk person og ønsket å se hva som virkelig hadde skjedd.