Pongolle tilbake i trening

Men uaktuell mot Everton. Le Tallec erstatter Heskey? Evt. omkamp mot Portsmouth medfører at ligakamp må flyttes. Trio avslører derby-minner. Henchoz mener poengene er viktigere enn æren.

Liverpool Echo melder at Florent Sinama-Pongolle var tilbake i trening i dag, men dessverre for sent til å være aktuell til morgendagens kamp mot Everton. Franskmannen har vært ute i i akkurat to uker med en lyskestrekk. Dette må være gode nyheter for Gerard Houllier som kun har Michael Owen av de rene spissene i kampklar tilstand. Emile Heskey er som kjent ute i to til tre uker med en hamstringstrekk, mens Milan Baros trolig gjør comeback etter ankelbruddet i mandagens reservelagskamp mot Newcastle. Echo tror at den eneste endringen i startoppstillingen blir Anthony Le Tallec inn for Emile Heskey. Det blir i så fall ungguttens første kamp fra start i Premier League.

 

Evt. omkamp medfører at ligakamp blir flyttet

Hvis FA-cupoppgjøret mot Portsmouth på Anfield søndag 15.februar ender uavgjort, spilles omkampen søndag 22. februar kl. 16.00 på Fratton Park. Det betyr at ligakampen mot nettopp Portsmouth lørdag 21.februar må omberammes. Vanligvis spilles omkampene i FA-cupen halvannen uke etter ordinært oppgjør, men denne gang kommer det i konflikt med UEFA-cupkampen mot Levski Sofia torsdag 26.februar.

 

Trio avslører beste derby-minner

Spenningen på Melwood stiger i takt med at vi nærmer oss møtet med de blå rivalene fra andre siden av Stanley Park. Michael Owen, Danny Murphy og Jamie Carragher avslører sine beste minner fra disse oppgjørene.

- Sist gang vi møtte dem. Da scoret jeg to mål og vi vant 3-0, sier Michael Owen som kun er to mål unna 150 scoringer totalt for Liverpool.

- Oppgjøret fra april da jeg scoret vinnermålet. Det var et av de beste målene jeg noen gang har scoret, og at det var i derbyet gjør det ekstra spesielt, uttaler Murphy.

- Det må være Gary Mac-derbyet i 2001 da han scoret fra frispark som ga oss en 3-2-seier i det siste spilleminuttet. Det var utrolig og det betydde så mye, sier Carragher.

 

Poengene viktigere enn æren

Stephane Henchoz mener at de røde må gripe an det 170. Merseyside-derbyet akkurat som det var en vanlig kamp. Sveitseren vet at det står mye ære på spill, men at man ikke må la seg styre av presset utenifra og heller konsentrere seg om å sikre tre poeng.

- Jeg kommer ikke fra Liverpool, men jeg forstår hva det betyr for de lokale guttene. Jeg vil tro det ville bli det samme for meg hvis jeg spilte et lokaloppgjør hjemme i Sveits. Jeg forstår viktigheten av kampen fra en supporters ståsted. Men det er en hjemmekamp for oss , og vi vil spille i Champions League neste sesong. Vi ønsker oss tre poeng. Det er det som er viktigst og det vi tenker mest på. Det er Everton vi møter, men vi går til kampen på samme måte som om det var Charlton, Birmingham eller Arsenal. Hvis vi skal spille i Champions League, må vi vinne hjemmekampene. Atmosfæren i et lokaloppgjør er alltid spesiell, men vi er vant med å spille for fulle hus på Anfield, så slik sett blir det ingen forskjell, uttaler Henchoz.

Evertons Duncan Ferguson og David Unsworth er noe usikre grunnet skade, men Henchoz vet at dersom Ferguson blir spilleklar så må man være på vakt.

- Alle kjenner Duncan Fergusons egenskaper. Han er sterk i lufta og det er alltid en kamp mot ham. Wayne Rooney har fine ferdigheter og kan score mål. Han er et virkelig talent. Til sammen kan de danne et godt partnerskap, men vi frykter dem ikke. Hvis vi skal få med oss tre poeng, må vi være på vårt beste, avslutter midtstopperen.