Rafa: - Den beste kampen vi har spilt hittil

Med gårsdagens seier i Champions League tok Liverpool igjen kontrollen over sin egen skjebne og vil være sikret avansement med seier mot Monaco. – Den beste kampen vi har spilt, sa Benitez etter kampslutt.

Det var kanskje ikke det vakreste vi har prestert under Benitez. Vi vant på et selvmål, og spilte mer og mer kynisk utover i andre omgang. Men det var uten tvil den viktigste seieren for laget etter Rafalusjonen startet. Det skjedde med et mannskap hvor 2-3 av våre beste spillere manglet og profiler som inntil i sommer frembrakte mer hoderisting enn godt var fremstod som våre beste spillere. Kanskje var det mest på den bakgrunn at Rafa Benitez fremstod som ekstra stolt og fornøyd da den tyske dommeren blåste for full tid?

For da lagoppstillingen kom, bannet nok de fleste i skjegget. Ingen Alonso. Hamann og Biscan på sentral midtbane i en vanskelig kamp på bortebane… Sist Igor spilte E-Cup i den røde trøye ble han utvist mot Marseille og var medvirkende til at klubben ble utslått av UEFA-Cupen forrige sesong. I går spilte han sin beste kamp for klubben! Vi har imidlertid sett at andre spillere også har respondert positivt på måten Rafa behandler dem på og gir dem tillit i det nye laget han forsøker å bygge opp. Ved siden av Igor Biscan har Djimi Traore også blomstret og var etter manges mening vår beste spiller. På topp gjorde Houllier-reserven, Milan Baros, en ny god kamp og er nesten et helt angrep alene. Dessuten fremstår laget som en kollektiv enhet som jobber hardt for hverandre og klarer å omstille seg etter kampens forskjellige faser.

Benitez forklarte avgjørelsen med å bruke Biscan fra start at Alonso neppe ville klart å gjennomført en hel kamp. De ønsket derfor å starte med spanjolen på benken.

 

Seieren mot fjorårets semifinalist brakte Liverpool opp på syv poeng i gruppe A. De topper dermed gruppen sammen med Olympiakos. Til tross for bedre målforskjell er det imidlertid innbyrdes oppgjør som gjelder først i CL-sammenheng, og grekerne står derfor øverst. Resultatet betyr imidlertid at Liverpool er garantert avansement til cupspillet dersom de vinner mot Monaco 23. november. Liverpool avslutter hjemme mot Olympiakos 8. desember.

 

Jamie Carragher og Sami Hyypiä havnet i dommerens bok i går. Ingen av dem har imidlertid gult fra før i denne turneringen. Det er kun Steven Gerrard og Dietmar Hamann som med sine to kort er i faresonen for suspensjon. Hamann holdt imidlertid hodet kaldt og pådro seg ingen unødvendige suspensjoner for et lag som sliter med skader på sentrale midtbanespillere.

 

Rafa var svært fornøyd med sin første kamp på spansk jord som Liverpoolmanager. – Dette var den beste innsatsen jeg har sett av mine spillere. Vi spilte vår beste kamp siden jeg kom til klubben, uttalte sjefen sent i går kveld.

 

Ryktebørsen linker stadig nye spisser til Anfield. Inter Milans argentinske spiss, Julio Cruz, er foreløpig den siste på listen. 30-åringen betegnes som en stor og sterk spiss som er god til å holde på ballen. Han har spilte sist landskamper for Argentina i 2002. Charlton skal ha vist interesse for Henchoz og håper å kunne løse han fra kontrakten med Liverpool i januar for noen få hundretusen pund.