Rafa fokusert på å vinne neste kamp

Liverpools manager har ikke begynt å studere tabellen så nøye – det overlater han til journalistene. Førstelagsspillere tilbake mot Blackburn. Minister fordømmer tirsdagens opptreden av Millwall-fansen. Real Madrid avviser spillersalg i januar.

På dagens pressekonferanse ønsket ikke Rafa Benitez å spinne noe særlig rundt det faktum at laget hans kryper sakte, men sikkert oppover Premier League tabellen. Etter Arsenals tap på Old Trafford befinner vi oss nå ni poeng bak tittelforsvarerne, med én kamp til gode. – Jeg ønsker bare å fokusere på hvordan vi skal vinne neste kamp, uttalte han før avreise til spillerhotellet før morgendagens kveldskamp mot Blackburn. – Fortsetter vi å vinne overlater jeg til pressen å snakke om hvor langt unna toppen av tabellen vi er. Jeg ønsker ikke selv å bruke så mye tid på det. Den siste tiden har folk sagt vi er gode, det er fordi vi vinner fotballkamper. Taper vi en kamp, eller slipper inn et mål fra dødball igjen, vi de samme folkene si noe annet. Rafa fortsatte: - Etter tre sesonger i Valencia fant jeg alltid noe å forbedre på laget, noe som kan gjøres annerledes. Slik er fotball.

Manageren var ikke bare fornøyd med resultatet mot Millwall, men også hvordan spillerne respons og opptreden var. – Når du bytter ut så mange spillere er det gøy å se at bevegelsene og rytmen sitter uansett hvem som spiller. Laget lærer fortsatt, men jeg begynner å bli fornøyd når man kan skifte spillere uten at det påvirker vår ide om hvordan fotball skal spilles og rytmen i laget. Det betyr at spillerne gir en god respons det jeg prøver å innprente. Ligacupkampen viste også at det er flere spillere enn antatt som konkurrerer om en plass på laget. Det mener Rafa bare er positiv, og vil heve nivået ytterligere.

 

De beste tilbake i morgen

Det var ellers befriende å høre en Liverpoolmanager som fokuserte på det positive, og ikke brukte vesentlig med tid på å beklage det faktum at klubbens mest profilerte spiller har vært skadet lenge, og fortsatt blir ute noen uker. Han kommer til å ta inn spillere som Kirkland, Hyypiä, Carragher, Alonso, Luis Garcia og Cissé til oppgjøret på Ewood Park. Laget som ligger helt sist på tabellen sliter med selvtilliten og vil være svært revansjelystne etter to 0-4 den siste tiden. Rafa advarer imidlertid dem som tror det blir enkelt å spille mot ”et såret dyr”: - Vi vet Blackburn må gå ut og vinne – det vil gjøre dem sårbare. Samtidig vet vi at de vil være vanvittig fokusert på å ikke tape på nytt. Det vil gjøre det ekstra vanskelig for oss. Rafa takker samtidig til å takke alle som har støttet laget de siste månedene, spesielt på bortebane. – Spillerne blir alltid ekstra inspirert når ”You’ll Never Walk Alone runger over tribunene på fremmed grunn.

 

Home Office Minister forferdet

Lord Basam, som er minister i innenriksdepartementet i England, uttalte seg i dag om den smakløse oppførselen til Millwall-supporterne tirsdag. Han støtter nå at det blir iverksatt en granskning av hva som virkelig skjedde. Saken ble egentlig tatt opp av Lord Moynihan i House of Lords. Han var sportsminister da Hillsborough-tragedien skjedde, og beskrev oppførselen til hjemmesupporterne som ”uakseptabel”. Han var også klar på at disse provokasjonene trolig hadde igangsatt bråket. Lord Bassam var enig, og la til: - Disse anklagene om smakløs oppførsel og respektløs synging bør bli fulgt opp og være en del av innfallsvinkelen når politiet starter sin etterforskning.

 

Real avviser salg

Liverpool har den siste tiden blitt sterkt linket til Real Madrid-spissen Fernando Morientes. Rafa har ønsket seg angriperen helt siden han kom til Anfield, og lenge kom det signaler om at Madrid kanskje kunne tenke seg å la Morientes gå i januar. Pipen har nå fått en annen lyd, så lenge det varer. Madrid-klubbens kontroversielle President, Florentino Perez, sier ingen vil bli solgt før sesongslutt. – Vi benyttet oss ikke av transfervinduet i januar i fjor, og kommer ikke til å gjøre det denne sesongen heller, verken for Morientes eller andre. Vi kommer til å beholde laget vi har frem til sesongslutt.

I Valencia har den tidligere Benitze-eleven, Miguel Angel Martinez Mista, fortsatt ikke skrevet under ny kontrakt. Spissen, som scoret 19 mål forrige sesong, kan gå gratis til sommeren.