Rafa foran ny eksamen

Benitez foventer mye av spillerne foran morgendagens åpningskamp i Champions League. Kewell tatt ut på Australia i oktober. Diouf med sterk kritikk til Houllier og tidligere kollegaer.

Benitez betegner morgendagens kamp mot Monaco som en ny eksamen for laget han forsøker å bygge opp. Manageren er spendt på hvordan våre nye spillere vil mestre utfordringene når lag som Monaco og Manchester United står på motsatt banehalvdel. – Det blir en stor oppgave å spille møte Monaco. De hadde en god sesong i fjor og vi har fulgt dem nøye. De har mistet en del spillere, men har fortsatt et veldig godt lag og vil som alltid være godt organisert under Deschamps’ ledelse. Dette blir en stor test for oss. Jeg håper laget mitt vil vise både mental og fysisk styrke mot. Vi spilte som et lag mot WBA – og bare på den måten kan vi vinne kamper. Jeg er veldig fornøyd med den innstillingen spillerne har vist.

Det er ventet at Liverpools manager forsetter med fem mann på midtbanen, mye fart og bevegelse, noe som fungerte bra mot West Bromwich i helgen. Spørsmålet er imidlertid om de samme som startet sist kommer til å få fornyet tillit, eller om han kommer til å rokkerer på mannskapet. Et av de mest sentrale som startet på benken sist, Alonso, kan bli gitt en mulighet i morgen i stedet for Hamann. Tyskeren har imidlertid hevet seg de siste kampene og kan bli vanskelig å bli vippet av pinnen. Det er uansett en styrke å ha sentrale midtbanespillere med forskjellige kvaliteter tilgjengelig for manageren i en ikke altfor sterk stall.

Monaco er for øyeblikket nummer 5 i fransk liga og har mistet to gode spillere i Fernando Morrientes og Dado Prso siden forrige sesong.

 

Kewell uttatt til landskamp

Australias landslagstrener, Frank Farina, tar ingen sjanser og har tatt ut en toppet tropp mot Salomonøyene – noe som inkluderer Harry Kewell. Dette er en playoff kamp til den siste ledige plassen til Confederations Cup. Den første kampen spilles 9. oktober i Honiara, mens returen finner sted tre dager senere i Sydney. Kewell mister dermed ingen kamper for de røde.

 

Diouf snakker ut
Etter gjentatte disiplinærproblemer på Anfield forrige sesong, ble han ribbet for trøye nummer 9 før Benitez egentlig fikk startet jobben som manager, og lånt ut til Bolton. Kontroversielle El-Hadji Diouf var i aksjon mot United denne helgen og skryter av sin nye arbeidsgiver. Ovenfor pressen kritiserer han både sine tidligere kolleger og manageren for problemene på Anfield. I en klassisk ”alle andre enn jeg selv har skylden for problemene mine” sier han blant annet: - Spillerne var deres største fiende. Stallen var ikke samkjørt verken på eller utenfor banen. Det var klikker bestående av franske, engelske og tsjekkiske spillere. Det var med stor lettelse jeg forlot klubben. Houllier maktet aldri å vinne spillernes respekt. Da han kjøpte meg lovet han meg plass som spiss. Det ordet holdt han aldri – og han forsøkte å omskolere meg til en mer defensiv rolle. Det passet ikke spillestilen min. Han holdt ikke sitt ord. Vi ble aldri gode venner og jeg trivdes ikke på laget. Jeg trenger vennskap og selvtillit – noe jeg aldri fant i Liverpool.