Rafa gleder seg til å møte fansen

Liverpools nye manager ser fram til å få hyllesten fra The Kop. Benitez håper å vinne med stil mot City. Joey Barton kan bli neste transfermål. Keeper på prøvespill.

Manageren berømmer fantastiske supportere

I en uvanlig kort pre-season hva kamper angikk, ble det aldri noe av generalprøven på Anfield som man gjerne har hatt de siste sesongen.  Morgendagens ligakamp mot Manchester City blir derfor Rafael Benitez’ første kamp som sjef på de rødes hjemmebane.  Spanjolen legger ikke skjul på at han gleder seg stort:  - Da jeg kom hit med Valencia og så alle supporterne var det bare fantastisk.  Jeg er nå Liverpools nye manager og jeg kan ikke vente til denne kampen og få se all fansen.  Jeg har hørt om alle sangene de synger, og jeg ser fram til å høre på dem i morgen.  Slikt noe skjer ikke i Spania, det er ikke normalt.  Jeg vet det vil bli annerledes i morgen.

- Av og til hører jeg det ikke siden jeg konsentrerer meg om kampen, men det er klart det er spennende å høre sitt eget navn.  Alt jeg kan si at dersom jeg ikke vinker til fansen når de roper mitt navn så er der fordi jeg konsenterer meg så hardt om kampen.

 

Første hjemmekamp ekstra viktig

Rafael Benitez sier at det er ekstra viktig at hans lag viser seg fram i den første hjemmekampen, og han håper at man både kan vinne og spille bra:  - Jeg synes det er viktig at man viser supporterne bevis på hvor bra vi kan spille.  Det er viktig å vise seg fram på den første hjemmekampen som vi har.  Målet er at vi skal sikre oss tre poeng, men det er enda bedre hvis laget også spiller bra, gjør de rette tingene, og viser at de holder sammen.  Vi ønsker å vinne denne kampen, og vi har jobbet meget hardt på trening.

- Manchester City har noen gode spiller og jeg kjenner til Shaun Wright-Phillips.  Han har spilt bra for Manchester City, og han spilte bra for England på onsdag.  Vi må kontrollere ham, men City har også andre gode spillere i Fowler, Anelka og Sibierski.

 

Barton nå – eller kanskje senere?

Liverpool Echo skriver i dag at Liverpool er genuint interessert i Joey Barton.  Dette til tross for at Rafael Benitez sa i dag at han trodde sommerhandelen var over.  Barton har et år igjen av kontrakten, men siden han er yngre enn 24 år vil han uansett ikke være tilgjengelig på Bosman neste sommer.  Manchester City kan i så fall kreve erstatning for ham.  Den 21-årige scouseren var ønsket av Gérard Houllier, og Benitez vurderer altså også situasjonen.  Skal vi tippe at det kan bli en avtale dersom Keegan & Co er villig til å selge ham for en spottpris på om lag £1M, eller dersom Liverpool skulle få et tilbud på Salif Diao?  Hvis ikke kan det være at man venter til enten januar eller at denne sesongen er over.  Med Xabi Alonso på plass har ikke Liverpool noe overhengende behov for flere sentrale midtbanespillere.

 

Ung keeper sjekkes

Luton-keeperen Dean Brill skal prøve seg i Liverpool den neste uka.  Med Chris Kirkland pånytt skadet vil man på Anfield seriøst vurdere å styrke stallen med en ny siste skanse.