Rafa lover spillerkjøp

Liverpools manager sier at han vil bli gitt penger til å styrke stallen i januar. Flere transferrykter. Xabi Alonso ser fram til morgendagens Champions League trekning. Joxer skaper interesse.

Angripere øverst på ønskelisten

Det er 15 dager til transfervinduet åpner i januar.  Det er ingen hemmelighet at Liverpool ønsker å styrke spillerstallen med en angriper, etter at Michael Owen først gikk til Real Madrid og Djibril Cissé er ute for resten av sesongen med et komplisert benbrudd.  Stadig mer tyder på at Fernando Morientes og Nicolas Anelka står øverst på den ønskelisten over mulige transfermål som manageren på Anfield har liggende.  Helt ubekreftede meldinger påstår at Liverpool skal være klar med et bud på 11 millioner Euro for Morientes, eller i underkant av £8M.  Sannsynligheten er uansett stor for at de røde neppe har råd til å kjøpe begge disse spillerne nå, men at det muligens kan være aktuelt med én låneavtale.  Morientes har 18 måneder igjen av sin kontrakt med Real, mens Anelka er om lag halvveis inne i en 6-åring avtale med Manchester City.

 

Rafael Benitez sier i dag til Liverpool Echo at det vil bli stilt penger til rådighet, selv om han naturlig nok er forsiktig med å antyde hvor mye og for hvor mange spillere:  - Det er jeg sikker på(at midler vil være tilgjengelig).  Jeg arbeider hele tiden med Rick Parry, og jeg har snakket med formannen og styret.  Jeg er sikker på at de vil gjøre det som er best for klubben både i januar og i fremtiden.  Vi jobber med nye ideer og ulike ideer, og jeg er sikker på at vi vil finne løsninger.  Alle managere ønsker å ha flere muligheter innen sin tropp, men jeg kjenner til den troppen jeg har nå og jeg behøver å gjøre de rette uttakene til de rette kampene.

 

Tristan linket til Anfield

Liverpool har i dag i østerriske aviser blitt linket til Steffen Hoffman, en 24-årig tysk midtbanespiller som spiller for Austria Wien.  En antatt pris er nevnt til £1.7M.

Ifølge Sky Sports er Diego Tristan og Victor hos Deportivo La Coruna også spillere som man holder et øye med på Anfield.  Angriperen Tristan og høyrekanten Victor spiller på et Deportivo som sliter denne sesongen og bl.a. ikke maktet å score et eneste mål på seks kamper i Champions League.  Vi anser disse transferryktene som høyst spekulative.

 

Trekning kl 12.00 i morgen

Trekningen for 1/8 finalene i Champions League vil bli trukket i morgen, kl 12.00 i Nyon.  Liverpool vil møte et av disse lagene:  Lyon, Bayer Leverkusen, Juventus, AC Milan eller Inter Milan.  De røde vil måtte spille sin hjemmekamp først.

Xabi Alonso ser filosofisk på hvilke muligheter som venter, og vil ikke nevne noen ønsket motstander:  - Jeg tror alle de aktuelle lagene vil gi oss en vanskelig oppgave.  Italienske lag er alltid vriene å spille mot, mens Lyon og Bayer Leverkusen også er gode lag.  Det er har ingen hensikt å bekymre seg om hvem vi eventuelt møter.  Vi var veldig viktig for oss å komme blant de 16 siste klubbene, men vi vet at vi må bli enda bedre dersom vi skal komme oss enda lengre.  Det blir tøft, men vi har tro på at vi kan klare det. 

 

John Paul Kelly ferdig i Liverpool

Ifølge Eamon McLoughlin, som er agenten til John Paul "Joxer" Kelly, er 17-åringen nå løst fra sin lærlingkontrakt med Liverpools ungdomsakademi.  Kelly, som av mange ble regnet som den mest lovende spilleren på det nåværende juniorlaget til Liverpool, reiste for flere uker siden tilbake til Dublin og Irland da han var plaget av hjemlengsel.  – John Paul hadde sin lærlingkontrakt med Liverpool kansellert forrige uke, og han er nå på utkikk etter en ny klubb.  For øyelblikket er han i Ipswich for å se på forholdene der, og de var interessert i John Paul allerede før han reiste til Liverpool.  Han har flere alternativer og vil også reise til Aston Villa og Celtic på nyåret for å ha samtaler.