Rafa til Riazor Stadion med blandede følelser

Rafa Benitez returnerer til Spania for første gang siden han tok over Liverpool, men forventer ikke noe hjertelig gjensyn med Riazor Stadion. Pongolle skadefri. Spissjakten i gang. Mange spillere nevnt på ryktebørsen.

For første gang siden Rafa Benitez tok over i Liverpool er han tilbake i Spania med mannskapet sitt. Manageren er helt sikker på at det blir en tøff og vanskelig kamp mot ballsikre spanjoler – ikke minst etter mange tøffe kamper på den banen tidligere. Da som manager for Valencia. – Det blir ikke som mot Millwall, men vi kommer til å få høre det fra tribunene, fortalte Rafa før avreise. Deportivo og Valencia spilte mange harde oppgjør, og vår ferske manager har ikke den beste statistikken på Riazor Stadion. Han husker godt et par av kampene, men gleder seg likevel til onsdagens oppgjør. Før Benitez tok over Valencia var klubbene involvert i en spesiell kamp på sistnevntes hjemmebane. Det var siste kamp for sesongen og Depor kunne med seier ta hjem ligamesterskapet. På overtid fikk gjestene straffespark. Keeper reddet og Valencias spillere jublet litt for "ivrig" etter kampslutt. Det mente i hvert fall alle i La Courna. Det gikk rykter om at de hadde mottatt en ”koffert” (spansk uttrykk for bestikkelse) før kampen – og noen år senere gikk en avgått Barcelona-direktør ut og hevdet det samme. Uansett: Kampen skapte et hat mellom de to klubbene – noe Benitez regner med å måtte føle på kroppen når lagene entrer banen. Begge lagene hadde ironisk nok noe av den samme posisjonen i Spania. Fellesnevneren var at de begge klarte å stikke kjepper i hjulene på storklubbene Real Madrid og Barcelona. I mai 2000 ble Depor det første laget til å ta tittelen borte fra Madrid og Barca på 16 år. Rafa vant deretter ligamesterskapet to ganger med Valencia, med Deportivo ofte hakk i hæl.

- Vi har en litt forskjellig fotballfilosofi sier Benitez når han blir sammenlignet med den litt eldre Javier Irureta. – Depor spiller med mer ballbesittelse enn jeg har brukt i mine lag. Vi liker også å være borti ballen, men er normalt raskere i angrep og våger mer fremover. Det ligger an til å bli en viktig kamp for begge lag. Deportivo står med to poeng fra tre kamper og er sist i gruppa. Bare seier er godt nok for dem. De har enda til å gode å score i gruppespillet. For Liverpools del er det viktig å ikke tape, men enda ingen katastrofe med uavgjort.

 

Pongolle skadefri – spissjakten i gang

Den gode nyheten i dag, etter en tøff dag for alle røde lørdag kveld, er at Florent Sinama-Pongolle er skadefri og reiser med laget til Spania. Han fikk en smell av Kevin Muscat i ligacupen og trener igjen i dag. Manageren inntar en pragmatisk posisjon når det gjelder klubbens spisskrise, og er forsiktig med sine uttalelser etter sjokkskaden til Cissé. – Vi kan ikke gjøre noe enda. Vi får se hva som skjer i januar. Nå får vi konsentrere oss om forberedelsene til onsdag kveld.

På Anfield jobbes det imidlertid overtid med å identifisere aktuelle navn når transfervinduet åpens 1. januar. Alle vet at klubbens videre skjebne denne sesongen kan stå og falle på hvem vi eventuelt klarer å fiske inn på de 31 dagene klubbene igjen har lov til å kjøpe og selge spillere.

 

Alonso, Riise og Baros kom på rundens lag hos BBC etter helgens kamper.

 

På ryktebørsen nevner vi ellers at Andy Johnson foreløpig er det siste navnet linket til Liverpool i britisk presse. 23-åringen ble toppscorer i 1. divisjon i fjor og har scoret åtte mål på 11 ligakamper denne sesongen. Lecces unge spiss Valeri Bojinov blir igjen knyttet til flere toppklubber, deriblant oss. Coventry og Oldham skal ha vist interesse for John Welsh. Sheffield Wednesday vurderer Neil Mellor, mens Everton har sett seg ut Michael Dawson når Rooney-kronene skal brukes.

 

Reservene spiller i kveld hjemmekamp mot Aston Villa i Wrexham.