Rafa: - Vi vurderer andre enn Morientes

Liverpool vil ikke bli presset med på en auksjon for Fernando Morientes. Souness sier at Morientes-rykter kun er spekulasjoner. Benitez foran kampen mot West Bromwich.

- Vi behøver en angriper til

Liverpool synes motvillig til å øke sitt bud på £3.5M for Fernando Morientes, også etter at Real Madrid hevder at man nå har mottatt høyere bud for spilleren.  På Anfield mener man at en 28-åring med 18 måneder igjen av sin kontrakt, og som ikke vil være tilgjengelig i Champions League, ikke er verdt det dobbelte beløpet som de helhvite forlanger.  Det beste kortet man har på hånden er imidlertid at Rafael Benitez vet at spilleren vil foretrekke å spille for Liverpool:  - Jeg vet at Newcastle prøver å kjøpe spilleren og har samtaler med hans klubb, men han vil helst spille for Liverpool. 

Rafa understreker imidlertid at man også vil ha andre alternativer dersom Morientes blir priset ut av en overgang:  - Morientes er bare en av flere muligheter.  Vi ser på forskjellige spillere fordi vi ønsker ikke å ha bare et alternativ.  Jeg er fornøyd med Mellor, Baros og Sinama, men vi har mange kamper å spille framover i fire turneringer og vi behøver en angriper til.  Det er mange spillere tilgjengelige og jeg er sikker på at vi finner den riktige for Liverpool.  Vi ønsker imidlertid ikke å betale mye penger for en spiller, han må ha den rette prisen. 

 

Souness dysser ned rykter

Graeme Souness har prøvd å dempe ryktene om at Newcastle nå er beredt til å by langt mer enn de £3.5M som Liverpool har lagt på bordet, og sier at alt snakket bare er spekulasjoner:  - Jeg føler at vi er linket med alle og enhver nå som transfervinduet nærmer seg, slik at det naturlig nok blir mye spekulasjoner.  Det er imidlertid også bare hva det er – spekulasjoner.

Newcastle har Alan Shearer skadet, men forventes likevel å ha en ny forsvarer som førsteprioritet når handlingen kan starte i januar.

 

- Paret Baros og Mellor fungerte bra

Liverpool og Rafael Benitez står ovenfor fire kamper på ni dager, og et jule- og nyttårsprogram som kan få mye å si for klubbens sjanser til å avansere til topp fire i Premier League.  Den spanske manageren har først fokus på bortekampen mot West Bromwich 2.juledag:  - West Bromwich har vært inne i en dårlig periode og behøver poeng.  Slik lag er ofte farlige.  Vi går til kampen med innstillingen om at den skal vinnes, men slik tenker motstanderen også.

- Jeg vil avgjøre hvilke elleve som spiller når jeg vet hvordan spillerne føler seg og i hvilken form de er.  Når en spiller to kamper på to dager, slik som her, er det normalt at man bytter på laget.

- Jeg har likt måten vi har spilt hjemme på.  Jeg skulle ønske at vi kunne spille bedre fotball på utebane og vinne flere kamper, men som jeg har sagt tidligere så behøver vi tid for at spillerne helt skal forstå mine ideer.

Til kampen på søndag er det ventet at Benitez vil gi Neil Mellor og Milan Baros fornyet tillit som angrepspar, etter at de begge stod for en nettkjenning i siste kamp mot Newcastle:  - De spilte bra.  Du kan benytte Mellor som en target man, og Baros som den andre angriperen.  De skapte mange sjanser sammen, og det er bra for laget som helhet.  Jeg hadde hørt om Mellor før jeg kom hit, og at han var toppscorer på reservelaget og en god avslutter.  Han ble skadet under pre-season, men har siden trent hardt og er nå i god form.  Vi vet alle at han er god til å avslutte, men han må bli bedre må andre ting.  Han er imidlertid ung, og han er en målscorer.  Hvis Neil Mellor hele tiden fortsetter å score mål vil det bli vanskeligere for meg å sette ham ut.  Det er opp til ham.

En God Jul ønskes alle lesere av liverpool.no!