Rafa ville ha Morientes og Woodgate

Rafael Benitez slår tilbake mot kritikere som mener han ødelegger den engelske ”spiriten” på Anfield. Manageren vedgår at han ønsket seg Morientes og Woodgate før vinduet ble stengt.

Liverpools spanske manager har fått en vanskelig start i jobben for å snu Liverpool-skuta. Med et begrenset transfersbudsjett har han forsøkt å spisse kompetansen i stedet for å bygge i bredden. Han innrømmer at stallen kunne vært enda sterkere, men tilbakeviser at han er i ferd med å drepe det engelske hjertet i klubben. Sant nok har både Danny Murphy og Michael Owen forlatt klubben – av forskjellige årsaker, og fire spanske spillere kommet inn. Rafa peker imidlertid til ligaens suverent beste lag, Arsenal, når det gjelder antall engelske spillere på laget. I et intervju med en spansk avis sier manageren at kritikken er en stor undervurdering av de engelske spillerne som er tilbake på Anfield.  – Se på Arsenal. De spiller med stort sett bare en engelskmann på laget. Vi har flere på vårt lag, og jeg var interessert i å kjøpe én til før transfervinduet ble stengt (Woodgate), men vi hadde ikke råd. – Jeg tror alle er enige i at det viktigste er å vinne titler og ha gode fotballspillere på laget uten å se på hvilket land de kommer fra. Jeg har i hvert ikke registrert mye syting fra supporterne på Highbury på nettopp det punktet.

 

Ville ha Morientes og Woodgate

Benitez sier videre om kjøp og salgspolitikken: - Vi har et budsjett å forholde oss til og må vurdere spillere opp mot det. De kvalitetene i spillerne jeg har kjøpt mener jeg vi ikke kunne ha fått for den samme pengen på det engelske markedet. Hvis for eksempel Michael hadde blitt, ville han garantert fått spilletid. Han valgte imidlertid å forlate Liverpool, og vi hadde ingen kontroll over situasjonen straks agenten og spilleren hadde bestemt seg for å gå. Min jobb ble egentlig bare å sikre oss en best mulig avtale med Madrid. Rafa innrømmer at han forsøkte å sikre seg Morientes som en del av avtalen. Han kunne imidlertid ikke gå fordi han hadde gitt sitt ord om å bli i Madrid, sier manageren og løfter litt på sløret. Samtidig vedgår han også at det var interesse for Jonathan Woodgate – og sier med andre ord at Liverpool jaktet på to typer de fleste mener mangler i dagens stall. Straks Madrid kom på banen ble imidlertid spilleren altfor dyr. Tar vi ikke skammelig feil vil Benitez være klar til å handle på transfermarkedet igjen i januar.