Rekordunderskudd i Liverpool FC

Liverpool offentliggjort i dag sitt største underskudd noensinne. På det siste regnskapsåret hadde klubben et underskudd på £21.9M. Chief Executiv Rick Parry hevder imidlertid at økonomien er under kontroll.

 

Avgjørelsen om å sparke Gérard Houllier, tapte inntekter fra Cupene og investeringer i nye spillere oppgis som hovedårsaken til det dårlige resultatet Liverpool leverte sine aksjeeiere i dag.

 

Rick Parry understreker imidlertid at økonomien på Anfield er under kontroll, og at de i sommer tok en avgjørelse om å ta tapene nå og budsjettere med dårlige tall etter at Houllier og hans menn forsvant fra Anfield. – Tapene skyldes to vesentlige faktorer. – Ikke spill i Champions League og avgjørelsen om å bytte ut den sportslige ledelsen. Parry peker også på positive tegn i økonomien det siste regnskapsåret; gjelden har gått ned og likviditeten er god. I tillegg har spillelønningene bare økt marginalt. Lønnsutbetalingene har kun økt med £500.000, fra £54.4M til £54.9M. Klubbens kommersielle aktiviteter har i samme periode økt med £2.2M, opp til £30.6M.

 

Rick Parry tar farvel med Houllier i sommer. Manageren brukte mye penger, men oppnådde for dårlige resultater over tid.

 

Avgjørelsen om å gi Houller sparken, og samtidig bytte ut nesten hele ”backroom staff” og en del overflødige spillere, kostet alene £10.7M, i følge Parry. De har også generert £14M mindre fra Cupturneringer enn forrige regnskapsperiode. Klubbens daglige leder forklarer videre: - Vårt største mål rent businessmessig var spill i Champions League igjen. Styret konkluderte derfor med at vi måtte forsette å styrke spillerstallen sommeren 2003, og heller budsjettere for underskudd i regnskapet. Han legger også vekt på at nettogjelden ikke har økt.

 

Styret understreker sterkt at det negative resultatet ikke vil forhindre Rafael Benitez i å forsterke laget ytterligere. Manageren vil få penger til å kjøpe nye spillere når transfervinduet åpner i januar, dersom han ønsker det.

 

Denne saken kan diskuteres videre på vårt forum.