Riise hyller Alonso

Riise er svært imponert av Alonso, som ikke føler noe ekstra press med Stevie G skadet. Riise foran kampen i Athen. Cissé ofte i offside, men Benitez forsvarer spissen. -Jeg kom for tidlig tilbake, sier Houllier.

Xabi Alonso styrte spillet fra Liverpools midtbane på en strålende måte mot Norwich, og John Arne Riise er mektig imponert over sin nye lagkamerat.

- Jeg har aldri tidligere sett noen spille ballen så godt som Xabi. Det er som å se en annen versjon av Steven Gerrard. Han er en stor, stor spiller. Det er utrolig at han bare er 22 år. Han kostet rundt £10M, men det ser ut som han er verdt hver eneste penny. Han hadde en fabelaktig kamp. Jeg har spilt mot Xabi før han kom til Liverpool, da Spania møtte Norge i play-off til EM. Jeg oppdaget ikke hvor god han var da, men etter at han kom hit kan alle se det. Han fortjente de stående ovasjonene da han ble byttet ut. Det var ikke bare publikum som applauderte. Jeg gjorde det selv. Når en spiller presterer så bra, synes jeg det er riktig at han får den responsen, fordi han fortjener det. Jeg tror det var vår beste kamp for sesongen så langt.

 

Alonso føler ikke ekstra press

Hovedpersonen selv er også tilfreds med hva han har prestert i den røde trøya, men tror også at han har mer på lager. Alonso føler heller ikke noe ekstra press med Stevie G på skadelista.

- Jeg vet at folk sier hyggelige ting, men det er bare begynnelsen. Jeg må forbedre mange ting, men jeg er fornøyd med hvordan det har gått så langt. Jeg føler meg komfortabel på banen og jeg forsøker å gjøre det jeg kan, spille på den måten jeg alltid har gjort. Jeg er glad fordi jeg spilte en god kamp mot Monaco, og jeg ønsker å gjøre det enda bedre. Spillet her er raskere og dommerne tillater mer fysisk kontakt. Det har jeg ingenting i mot. Premier League er annerledes, men jeg må venne meg til det. Å ikke ha Steven Gerrard på banen er en skikkelig nedtur, men resten av spillerne må arbeide sammen og sørge for at vi viser fremgang. Jeg kjenner til ansvaret jeg har, men hele laget må ta ansvar. Kanskje folk snakker fordi jeg spiller i samme posisjon som Steven, men uansett hvem som spiller der må han spille godt. Jeg føler ikke noe ekstra press. Jeg kommer til å spille med samme ansvar vel vitende om at det gjelder også for resten av laget.

 

Riise foran kampen i Athen

John Arne Riise ser fram til morgendagens kamp mot Olympiacos.

– Det kan bli en stor kamp. Vi drar dit for å vinne. Vi må forsøke å spille på samme måte borte som vi gjør hjemme. Jeg vet ikke hvorfor vi ikke har gjort det ennå. Kanskje det ligger på det mentale, eller kanskje det bare er måten vi har startet kampene på. Når man får en god start, øker selvtilliten og alle trives. Jeg vet at noen av spillerne var i Hellas i 2001 og at publikum var veldig lydhøre der. Jeg ser frem til det.

Liverpool Echo melder om ingen nye skader før avreise til Hellas.

 

Benitez forsvarer Cissé

Djibril Cissé har allerede rukket å bli avvinket for offside uttalige ganger denne sesongen. Rafael Benitez forsvarer imidlertid spissen.

- Noen spillere har større problemer enn andre med å tilpasse seg en annen type spill. Vi har sett Xabi Alonso, Luis Garcia og Josemi spille bra allerede, men det er vanskeligere for en spisstype som Cissé å tilpasse seg umiddelbart. Forrige uke jobbet vi hardt med samarbeidet mellom midtbanespillerne og angriperne.

Vi trenger å kjenne hverandre bedre. Det er greit at for eksempel Gerrard vet hva Carragher kommer til å gjøre, eller Hyypia eller Riise, men Garcia, Alonso, Josemi og Cissé trenger mer tid på å lære lagkameratene å kjenne. Jeg snakker hele tiden med Cissé om bevegelsene og forbedring av ferdighetene. Jeg har trent mange spisser, og noen, som Cissé, liker å være tett opptil offsidelinja for å utnytte hurtigheten. En veldig, veldig hurtig spiller som ham vil prøve å utnytte det til sin fordel, men det betyr at medspillerne trenger å vite når han løper og hvor. Det er ikke enkelt, fordi han er så hurtig. Jeg tror ikke han er bekymret over hvor mye han kostet eller hva folk sier om ham. Han tenker bare på fotball, og det er kun snakk om tid.

 

- Jeg kom for tidlig tilbake

Det eneste Gérard Houllier angrer på er at han kom for tidlig tilbake etter hjerteoperasjonen. Comebacket skjedde mot Roma i en Champions League-kamp på Anfield, og Houllier ble tatt i mot som en konge av The Kop. Etter tilbakekomsten våren 2002 gikk det bra for Liverpool i begynnelsen, før det gikk nedover med både prestasjoner og poengplukkingen.

- Det hadde gått fem måneder siden jeg overlot ansvaret til Phil Thompson. Før Roma-kampen tenkte jeg at det ville gi laget en ekstra prosents energi om jeg satt på benken. Det gjorde det også. Vi vant 2-0. Men det var feil at jeg ikke tok en pause etter det oppgjøret. Vi kom til slutt på 2.plass i Premier League med 80 poeng. Men jeg var trøtt, og jeg tror vi måtte betale prisen for det påfølgende sesong, uttaler Houllier.

Sesongen etter havnet de røde på 5.plass og gikk glipp av en plass i Champions League.