Riise med 6 på ryggen

John Arne Riise tar over Markus Babbel sin gamle trøye. Stephen Warnock også tildelt nytt draktnummer. Lokalpressen tror Milan Baros spiller for Liverpool i 2004/2005.

John Arne Riise har i dag blitt tildelt nytt draktnummer av Liverpool FC. Etter å ha spilt med 18 på ryggen i to sesonger i den røde trøya, tar han nå over trøye nr. 6 etter Markus Babbel. Det skulle være et klart signal om at den nye manageren, Rafael Benitéz, har tenkt å satse på nordmannen.

 

Unge Stephen Warnock, som imponerte på USA-turnéen, har også blitt tildelt nytt trøyenummer. Han tar over nr. 28 etter Bruno Cheyrou.

 

Baros tror Liverpool gjør det bedre i år

Etter at tabloidpressen i dag fikk snusen i Milan Baros sine uttalelser om at barndomsdrømmen var å spille for Barcelona, og brukte dette for det som det var verdt, har Liverpool Echo og Liverpool FC drevet brannslokking etter beste evne. Echo har sågar snudd opp ned på tabloidpressens vinklinger om at Baros ønsker seg bort, og skriver tvert imot at han ønsker å bli på Anfield.

 

- Selv om Baros nok har en langsiktig drøm om å spille for Barcelona, kommer han til å bli på Anfield denne sesongen for å kjempe seg inn på Rafael Benitéz sitt lag, skriver Rob Brady i dagens Echo.

 

Og med Vladimir Smicer langtidsskadet, Anthony Le Tallec allerede utlånt, og El-Hadji Diouf også på vei ut på lån, ønsker heller ikke Liverpool FC å miste enda en offensiv spiller. Liverpool Echo skriver at Barcelona ikke har vært i kontakt med Liverpool om spilleren, og bringer i ettermiddag sitater fra Baros selv som tyder på at han ikke er beredt til å forlate de røde riktig ennå.

 

- Jeg er glad for at jeg kan spille for Liverpool. Det er en stor klubb med fantastiske fans. Men jeg kommer neppe til å være her i 10-12 år fremover.  I fjor endte vi 30 poeng bak Arsenal. Det var en for stor avstand, og jeg er sikker på at vi kan gjøre det bedre i år. Vi følte skikkelig presset i fjor, for alle forventet at vi skulle kjempe på lik linje med Arsenal, Chelsea og Manchester United. Det var en vanskelig sesong, hvor vi slet med mange skader, men jeg håper vi har lært fra den. Jeg håper at det vil hjelpe på at vi har brakt inn en ny manager. Vi kan definitivt spille bedre fotball, og nærme oss topplagene. Alle spillerne ønsker å kjempe om tittelen i år, og vi ønsker alle å spille i Champions League, så vi har noe å bevise i den kommende sesongen, uttaler Baros til Echo.

 

- Vi arbeider nå mye mer med den taktiske biten av spillet, og trener mer med ball, enn under Gérard Houllier. Jeg tror vi vil spille mer offensivt. Vi scorte 7 mål i løpet av 3 kamper i USA, og skapte mange sjanser. Preseason er alltid en hard periode, med mye løping i tillegg, men nå har vi lagt det bak oss og er klare for den nye sesongen som starter med kampen i Østerrike på tirsdag, legger han til.

 

Selvtilliten er på topp hos tsjekkeren etter hans gode EM, og han føler seg sikker på at han vil levere varene (og scoringene) også i klubbtrøya.

 

- At jeg hadde et godt EM bidro til å gjøre mitt navn mer kjent, og selvsagt stiger også selvtilliten din. Jeg føler meg klar for den forestående sesongen, og så får vi se hva som skjer. Jeg hadde to uker hjemme i Tsjekkia etter Euro 2004, og det var godt å komme hjem som turneringens toppscorer, selv om vi alle var skuffet over å bli slått ut i ekstraomgangene i semifinalen. Jeg følte vi hadde en utmerket sjanse til å vinne hele turneringen og ta gullet.