Riise og Sinama-Pongolle fortsatt skadet

Fire spillere ikke med til Sofia. Stephane Henchoz bekymret over tapte poeng mot bunnlag. Toshack hyldet John Charles. Mark Wright månedens manager.

John Arne skadet i lysken

John Arne Riise og Florent Sinama-Pongolle var ikke med da Liverpool i dag tok flyet til Sofia i forkant av onsdagens returmøte i UEFA-Cupen.  Nordmannen sliter med en øm lyske, som han forverret i landskampen mot Nord-Irland nylig.  Sinama-Pongolle skadet et leddbånd i ankelen i spill på reservelaget for en uke siden.  I tillegg til disse to er Salif Diao og Vladimir Smicer langtidsskadet i henholdsvis legg og akilles.  Emile Heskey kom som kjent inn som innbytter i Leeds, og er friskmeldt av sin ryggskade.

 

- To tapte poeng i Leeds

Liverpool viste mye bra angrepspill i Leeds, men feil i forsvaret gjorde at man kun hadde et poeng i kofferten på veien hjem fra Yorkshire.  Midtstopper Stephane Henchoz innrømmer at det ikke er bra at de røde stadig taper poeng til lag på nedre del av tabellen, men at sist helg likevel ikke ble så ille for Liverpool resultatmessig:  - Det begynner å bli veldig tøft i kampen om fjerdeplassen.  Når vi taper poeng mot lag som vi forventer å slå, da er det grunn til å bekymre seg.  Likevel, slik resultatene ble i helgen viste det seg at uavgjort i Leeds likevel ikke var så verst.  Vi håpet at Newcastle ville tape poeng i Portsmouth, og det hjalp oss også at Charlton tapte på lørdag.

- Jeg vil uansett si at vi tapte to poeng mot Leeds.  Vi reiste dit for å vinne, og vi fikk en perfekt start.  Samtidig fortjener Leeds honnør for måten de kom inn i kampen igjen.  De ga oss problemer.  Alle tror at fordi Leeds ligger på bunnen så vil det bli lett spill for de som reiser dit, men det var helt klart at dette var et Leeds som var noe helt annet enn det laget vi spilte mot i oktober.  Slik de spilte viste etter min mening at du ikke hører hjemme på bunnen av tabellen.

 

John Toshack hyldet legende

John Charles ble begravet i dag.  Den tidligere spilleren i Leeds og Juventus blir regnet som kanskje den største spilleren i Wales’ historie.  John Toshack, som nå har en mangeårig managerkarriere bak seg, var på 70-tallet angriper for Liverpool og det walisiske landslaget.  Han spilte sammen ”King John” på Wales, og i sin diktsamling ”Gosh it’s Tosh” laget han et eget dikt om mannen som både kunne spille i midtforsvaret og fremme som spiss.  I dagens begravelse var det Toshack selv som leste opp ”The Gentle Giant”.

 

Wright månedens manager

Mark Wright er blitt kåret til månedens manager for februar i Conference League.  Wright er til daglig manager for lederlaget Chester City, som altså nå ligger an til direkte opprykk i The Football League.