Riise på reservelaget

Riise spiller fra start for de nest beste mot Newcastle. Det forventes at Baros og Pongolle gjør det samme. Xavier fristilt og på vei til Hannover? Duo kjemper om avansement i African Nations Cup. Overgangsvinduet lukker kl.18.00.

Reservelaget møter Newcastle på Deva Stadium i kveld (avspark kl. 20.00) og etter det vi har fått opplyst så spiller John Arne Riise fra start. Nordmannen sliter med en formsvikt og har ikke startet en kamp for førstelaget siden 10.januar. Kampen om plassene har også hardnet til etter at Jamie Carragher har returnert etter skade. Scouseren gjorde en av sine beste kamper i den røde trøya mot Everton i helgen. Det forventes også at både Milan Baros og Florent Sinama-Pongolle blir å finne i startoppstillingen for de nest beste. Milan Baros har vært på sidelinjen siden han brakk ankelen mot Blackburn 13.september, mens Florent Sinama-Pongolle pådro seg en lyskestrekk på trening i forkant av møtet med Tottenham 17.januar. Det er heller ingen umulighet at også danny murphy og Djimi Traore kan bli involvert. Begge har spilt svært lite i det siste. Det går mot en tøff batalje i Chester. Newcastle ligger på 2.plass i reservelagsligaen, poenget foran Liverpool på 3.plass. Nordøst-laget har to kamper mer spilt.

 

Xavier på vei til Hannover?

Abel Xavier ble utlånt til Galatasaray i januar 2003 for et helt år, men lånekontrakten ble annullert allerede i slutten av juli på grunn av uenighet om lønnsutbetalingene fra den tyrkiske klubben. Etter det har portugiseren trent på egenhånd samtidig som han har hatt tillatelse av Liverpool til å se seg om etter ny klubb. Nå meldes det at portugiseren har blitt fristilt fra kontrakten med Liverpool FC.

– Det var en muntlig overensstemmelse med Abel om å forlate klubben, uttaler Rick Parry.

Og 31-åringen er i øyeblikket i samtaler med Hannover om en overgang.

- Han er her og vi er ute etter underskriften hans. Det er ikke lett grunnet hans høye lønn, men jeg tror vi kan overtale ham, sier Hannover-direktør Ricardo Moar. Abel Xavier fikk totalt 21 kamper og 2 mål for Liverpool etter £800000-overgangen fra Everton i 2002. Forsvarsspilleren hadde fremdeles 18 måneder igjen av kontrakten med de røde.

 

Senegal spiller gruppefinale

Senegal med El Hadji Diouf og Salif Diao spiller siste kamp i gruppespillet i African Nations Cup mot Mali, som allerede er klar for kvartfinalen. Kampen overføres direkte på Eurosport kl. 14.00. Senegal trenger uavgjort for å være sikret avansement, men kan også gå videre med tap. Burkina Faso går bare forbi senegaleserne hvis de slår Kenya og henter inn fem plussmål samtidig som senegaleserne ikke får poeng.  Stillingen i gruppe B: 1. Mali +4 6p., 2. Senegal +3 4p., 3. Burkina Faso –2 1p., 4.Kenya –5 0p.

 

Siste frist for overganger

Overgangsvinduet stenger kl. 18.00 i dag. Siden siste dag i januar var på en lørdag, så ble fristen utvidet. Skal en spiller registreres for spill i e-cupen så må dette ha vært gjort før kl. 12.00.