Robinson tror på Benítez

Mick Robinson tror Benítez er den rette mannen for Liverpool. Heskey ser tilbake. Owen tror England kan vinne EM. Aldridge tilbakeviser kritikken fra Houllier.

Tidligere Liverpool-spiller og nå anerkjent fotballekspert i Spania, Mick Robinson, tror Rafael Benítez er mannen som kan bringe de gode tidene tidene tilbake til Anfield. Mens spekulasjonene om Houlliers arvtager fortsatt pågår, røper Robinson at Benítez ville vært hans førstevalg. Gjennom sitt arbeid i spansk fjernsyn har den 44-år gamle iren fulgt Valencia-sjefens karriere med argusøyne, og han insisterer på at han ikke ville hatt noen innsigelser mot at spanjolen overtok managerjobben i Liverpool. – Liverpool har mistet helt stilen og er totalt ugjenkjennelige fra den fotballen som ble spilt på Anfield i glansdagene. Benítez kan være mannen som forandrer på dette dersom han bestemmer seg for å gå. Valencia er et lag som angriper og som overkjører sine motstandere. Han minner litt om Mourinho, men jeg mener Valencia spiller mer attraktivt enn Porto. Han lever og ånder for fotballen, og han er en fantastisk manager – ekstremt grundig og veldig nytenkende.

 

 

- Jeg hadde en fantastisk tid i Liverpool

Tidligere Liverpool-spiss Emile Heskey sier at han stortrivdes under sin tid i Liverpool, men at han ikke har noen ting å bevise nå som han har reist. Heskey avsluttet sitt fire år lange engasjement i Liverpool da han signerte for Birmingham forrige uke. For tiden er han på landslagssamling med England i Sardinia for å forberede seg til sommerens EM-sluttspill, men han snakker gjerne til pressen om sine gode minner fra tiden på Merseyside. – Jeg likte meg svært god i Liverpool, og det var en fantastisk tid. Mine to første sesonger var spesielt gode – jeg spilte fast og gjorde det bra på banen. Etter dette gikk det åpenbart litt tråere, og jeg hadde både oppturer og nedturer i årene som fulgte. Jeg slet med skader og måtte slite benken mye. Det er alltid positivt med nye utfordringer, og jeg kom etter hvert til et punkt da jeg følte det var riktig å flytte på seg for å komme i gang igjen. Jeg føler imidlertid ikke at jeg har noe å bevise. Hva er det jeg trenger å bevise? Jeg trenger bare gå utpå og spille.

 

 

Owen tror på suksess i EM

Michael Owen tror England har en mye bedre mulighet til å vinne sommerens Europamesterskap enn de hadde under VM for to år siden. – Vi står definitivt sterkere nå enn for to år siden fordi vi er praktisk talt den samme troppen, men to år klokere. Vi har mye erfaring i laget, og jeg tror det vil komme oss til gode. De fleste av de faste spillerne våre er mellom 25 og 30 – altså i perfekt alder for å vinne en turnering. Alle suksessrike lag er på en formtopp og har spilt sammen i mange år, og dette føler jeg at man kan si om det engelske landslaget vi har nå. Vi nærmer alle oss toppen av karrieren, og dette blir den virkelige testen for oss.

 

 

Aldridge forsvarer eks-spillerne

Liverpool-legenden John Aldridge forsvarer rollen de tidligere Liverpool-spillerne som jobber i media har hatt etter beskyldningene fra Gérard Houllier om at de skapte en sammensvergelse for å få ham vekk. Houllier har gjentatte ganger kritisert de tidligere spillerne og trenerne for å påført managerjobben et enormt press. Chief executive Rick Parry gjorde det klart tidligere denne uka at  styret i klubben aldri ville la seg påvirke av media når det gjaldt en så viktig beslutning, men det har ikke forhindret at Houllier har kommet med krassheter. Aldridge, som skriver for Lierpool Echo og leder et innringningsprogram for Radio City, mener Houllier var altfor hårsår. – Det er mange tidligere Liverpool-spillere som jobber i media, og det er fordi de har greie på fotball. Vi kjenner spillet ut og inn. Det er derfor vi var så heldige å få spille for de suksessrike Liverpool-lagene.

 

- Det er sant at noen kanskje gikk litt for hardt til verks mot Houllier. Jeg vet at Ian St. John var kritisk allerede fra starten av, men det hadde aldri noen innvirkning på Liverpools styre. De tar aldri avgjørelser på grunnlag av hva som står i en avisartikkel. Kommentarene fra praktisk talt alle gutta er alltid konstruktive. Jeg tror ikke noen av de som har sett Liverpool de siste 18 månedene kan nekte for at enkelte spillerprestasjoner, resultater og laguttak har vært skuffende. Selv Alex Ferguson og Arsene Wenger må tåle kritikk, men det er ingenting personlig i det. Med en fortid i manageryrket selv, vet jeg hvor vanskelig det kan være å bli kritisert i media, og Gérard likte det aldri. Jeg tror ikke engang han forsto hvorfor tidligere Liverpool-spillere følger klubben så nøye og blir spurt om sine meninger. Det er fordi Liverpool ikke er som andre klubber i England. Når du først har tatt på deg den røde trøya, vil klubben alltid ha en spesiell plass i hjertet ditt. Vi bryr oss om laget, og vi kommer aldri til å slutte å se kamper og si vår mening. Det sårer meg når jeg reiser til steder som Portsmouth forrige sesong og får se et Liverpool-lag fullstendig uten gnist og vilje til å vinne.

 

Aldridge tilbakeviser påstandene om at mye av kritikken som ble rettet mot Houllier kom fordi han var fransk. – Det er det største våset jeg har hørt. Jeg likte alltid Gérard som person, men dersom han fortsetter å komme med slike påstander, kommer han til å miste mye respekt. Han mottokk utrolig mye støtte fra fansen, og det spiller ingen rolle for oss hvor manageren kommer fra. Det eneste som betyr noe, er at vi får se et lag som spiller god fotball. Hvis Rafael Benítez kommer til oss, vil ingen komme til å bry seg om at han er spansk. Tanken på at han kanskje blir vår neste manager er virkelig spennende, og han kommer til å ha fansens fulle støtte når han kommer, akkurat som Houllier da han tok over.