Rød skuffelse i gruppe B

Gerrard og Owen skuffet etter tap mot Frankrike, men tror England slår tilbake. Uavgjort for Henchoz. Baros ute etter flere scoringer. Gerrard med klausul i kontrakten. 57 år siden ligatittel nummer fem.

Det ble ingen god EM-start for Liverpools spillere i gruppe B. England så ut til å ha seieren i lomma mot Frankrike da kampuret viste 90 minutter. Frank Lampard hadde gitt engelskmennene ledelsen i første omgang, men på overtid forårsaket Emile Heskey et frispark like utenfor 16-meteren som Zinedine Zidane plasserte i keeperhjørnet. Like etterpå sendte Steven Gerrard i vei et horribelt tilbakespill i retning keeper. Thierry Henry snappet ballen og David James måtte ty til ulovlige midler inne i straffefeltet. På det påfølgende straffesparket nettet Zidane sikkert. 1-0 var snudd til 1-2 i løpet av tre tilleggsminutter. David Beckham hadde også muligheten til å gi engelskmennene 2-0 i det 53.minutt fra straffemerket, men Fabien Barthez reddet mesterlig.

 

Det var naturlig nok en svært skuffet Liverpool-kaptein som møtte pressen etter kampen.

- Vi spilte briljant i 90 minutter og fortjente å vinne kampen, men vi gjorde to individuelle feil. Vi ble straffet av verdens beste lag. Jeg er skuffet over meg selv og tilbakepasningen. Jeg bare så ikke Henry. Det var en dårlig pasning.  Jeg ønsker å slå tilbake og laget vil slå tilbake på torsdag. Jeg er litt nedbrutt over feilen min, men kampen var full av vendinger. Lagmoralen er god, fordi vi vet at vi ikke fortjente å tape denne kampen etter hvor bra vi spilte. De skulle ha fått en spiller utvist, og dersom David Beckham hadde scoret på straffen, hadde kampen vært over. Vi måtte bare betale prisen for to dumme feil.

 

Michael Owen hadde en skuffende kamp og ble erstattet av Darius Vassell etter 69 minutter.

- Jeg liker ikke å bli tatt av, men det var utrolig varmt ute på gressmatta, og manageren brukte alle tre byttene. Det var for varmt for alle å spille 90 minutter.

 

St. Michael tror imidlertid at England kommer seg over skuffelsen og slår tilbake mot Sveits og Kroatia i de neste gruppespillkampene.

- Jeg foretrekker å tape den første kampen i en turnering fremfor noen av de andre, selv om det er et surt nederlag for oss. Det var et ran og vanskelig å akseptere, men vi ser fremover til våre to neste kamper, og vet at vi kan være stolte av hva vi presterte, ser vi bort i fra de to minuttene på tilleggstid. Alle ga alt og Ledley King og Wayne Rooney var fantastiske. Vi er skuffet, men vi må holde hodene våre løftet og sørge for å være på rett kurs til møtet med Sveits. Det var ikke noe godt resultat, men Frankrike er det beste laget i verden, og det som skjedde forsterket bare det inntrykket mitt.

Nevnte King spilte på midtstopperplass, noe som betød at Jamie Carragher måtte nøye seg med en plass på benken, hvor han ble værende hele kampen.

 

Michael Owen synes England var solide i lang tid og kunne ikke forstå at det var mulig å miste tre poeng på overtid.

- Det er vanskelig å forklare hvordan det skjedde, og det er en stor skuffelse etter at vi hadde spilt godt og sett solide ut i lang tid. Når man kommer inn på tilleggstiden og man leder, så tror man at det verst tenkelige er uavgjort. Så å tape er virkelig ille. Frisparket til Zidane var fantastisk og tilbakepasningen fra Steven Gerrard som førte til straffesparket er slikt som kan skje med alle. Han kommer over det og vi kommer over at vi tapte denne kampen. Stevie er en sterk person. Han vil være fast bestemt på å gjøre de rette tingene i neste kamp.

 

I den andre kampen i gruppa spilte Sveits og Kroatia 0-0. Sveits fikk en spiller utvist i det 50.minutt og konsentrerte seg om å holde tett bakover etter dette. Stephane Henchoz styrket sveitserne defensivt ved å bli byttet inn da det gjensto syv minutter. Han fikk den noe uvanlige rollen som venstreback!

 

Førstkommende torsdag møtes nettopp England og Sveits i Coimbra (avspark kl.18.00).

 

 

Baros ute etter flere scoringer

Ingen røde er i aksjon i Portugal i dag, men i morgen er Liverpool-spillere involvert i begge oppgjør. Tyskland og Dietmar Hamann møter Nederland, mens Tsjekkia spiller mot Latvia. Ifølge uefa.com er det gode sjanser for at Milan Baros spiller sammen med Jan Koller på topp for Tsjekkia. Baros har scoret 16 mål på 25 landskamper, og kanskje når han 20-tallet i EM.

- Jeg er ingen fersking lenger. Mål forventes av meg. Å score er jobben min. Score fire mål her ville være fantastisk. Jeg vil bli svært fornøyd. Vi har havnet i en tøff gruppe. Og vårt første mål er å komme videre fra gruppespillet. Og så kan alt skje. Kanskje Nederland vil bli den vanskeligste motstanderen, fordi de har det beste laget. Men mot Latvia blir det også tøft. I Euro er det ingen lette kamper. Jeg tror alle kamper blir vanskelige.

Mer usikkert er det om klubbkollega Vladimir Smicer blir å finne i startoppstillingen. Han har i oppkjøringen vært plaget av en kneskade.

 

 

Stevie G med klausul i kontrakten

Steven Gerrard signerte en ny fireårskontrakt med de røde i november. Ifølge Daily Mail har spilleren en klausul i kontrakten om at han kan forlate Liverpool dersom klubbens sportslige resultater ikke bedres. Den kan uansett ikke aktiveres før tidligst neste sommer. Avisen hevder at Stevie G har fortalt klubbledelsen om at ønsker å forlate Anfield, men fikk til svar at det var uaktuelt under enhver omstendighet. Ansettelsen av ny manager kommer ikke til påvirke kapteinens ønske. Nettstedet ynwa.tv skal ha vært i samtaler med en slektning til Steven Gerrard som avviser påstandene.

 - Stevie skal ingen steder. Han elsker Liverpool.

 

 

Ligatittel nummer fem

På denne dagen i 1947 sikret Liverpool seg sin ligatittel nummer fem da Stoke tapte 1-2 mot Sheffield United. Vi havnet et poeng foran Manchester United og Wolverhampton, og to poeng foran Stoke.