Rush: - Er Garcia ”the missing link”?

Ian Rush har forhåpninger til Luis Garcia. Den tidligere storscoreren tror spanjolen kan være en perfekt makker til en målmaskin på topp. Garcia tror på god start mot Monaco. Diao vil bli og håper på spilletid.

Den tidligere Anfield-legenden Ian Rush, som nå er manager i Chester, liker det han ser i 26-årige Luis Garcia – og håper spanjolen kan være spilleren Liverpool har savnet i mange år. Nemlig en link mellom midtbanen og angrep – som dessuten er en målfarlig herremann selv også! – Det er aldri enkelt å finne en ”link man”. Det går lang tid mellom hver gang spillere som Dennis Bergkamp og Eric Cantona dukker opp. Rushie fortsetter: - Liverpool har jaktet etter en slik type i mange år. Forhåpentligvis er Garcia svaret. Selv var jeg veldig heldig som i mesteparten av min karriere spilte ved siden av en så kreativ spiss som Kenny Dalglish. Han både scoret og la opp til mange mål. Den tidligere storscoreren mener det ikke er mye som skiller hovedtrekkene i måten Benitez ønsker å spille angrepsfotball, og slik Liverpool spilte i gode, gamle dager. – Det er vittig å se hvordan fotballformasjonene blir tolket forskjellig i dag. Jeg har hørt at Liverpool spilte med én mann på topp mot WBA, med Garcia bak Cissé. Slik fotball spilte vi også i min tid på Anfield, og det er ikke snakk om å bare bruke en enslig spiss. Kenny og jeg var spissene i en 4-4-2 formasjon. Garcia og Cissé var det samme i helgen. Det fungerte bra. Louis var etter manges mening kampens beste. Cissé hadde også en god kamp, og var uheldig som ikke scoret.

 

Luis håper på god start – Diao vil bli

Den tidligere Barcelonaspilleren, Louis Garcia, sier det er viktig med en god start i gruppespillet, og håper de røde vil høste inn maksimal poengpott allerede i fra i morgen. – Jeg ser frem til kampen i morgen og til en god start på hjemmebane. Vi kan ikke tillate oss å tape. Dette er en veldig betydningsfull turnering, og selv om vi har stor respekt for motstanderen, må vi gå for seier i åpningskampen. Liverpool har aldri tidligere møtt Monaco i E-Cup sammenheng.

Salif Diao, som tidligere i høst var aktuell på utlån til Portsmouth, håper å bli på Anfield til tross for tøffere kamp om en plass på laget enn noen gang tidligere. – Rafa har forandret på nesten alt, og har fortalt meg at alle vil få sjansen i løpet av sesongen. Han er en meget god trener, og flink til å forklare spillerne som ikke er i aksjon hvorfor de ikke fikk spille. Rent psykologisk er det en viktig faktor for dem som er ute av laget.