Shannon tror på en lys fremtid ved akademiet

Trass i at hele sju U-19 spillere blir frigitt denne våren, deriblant toppscorer Steven Gillespie (bildet), tror trener Dave Shannon forsatt på en lys fremtid for klubbens ungdomssatsing. Mye Liverpool i TV-ruta. Baros og Smicer fotfulgt av TV-crew.

Mange har stilt spørsmålstegn ved kvaliteten rundt Liverpools ungdomsakademi, ettersom relativt få spillere tar steget fra akademiet til seniorfotball for de røde.  Akademi-trener Dave Shannon insisterer imidlertid på at fremtiden ser lys ut ved akademiet, og at unge talenter igjen vil finne veien gjennom nåløyet trass i at så og si hele årets U-19 lag blir satt på porten.

 

Shannon mener at det til enhver tid har vært spennende unge talenter med tilhold på akademiet i Kirkby, og han er optimistisk med tanke på fremtiden selv om intet mindre enn sju U-19 spillere ikke vil få fornyet kontrakt med klubben. Han mener det er helt urealistisk å forvente at alle som får plass på akademiet skal bli å finne i førstelagstroppen, slik spillere som Mellor, Welsh og Otsemobor har greid, for å nevne de siste.

 

- Vi har alltid hatt mange talentfulle spillere her ved akademiet, og vi har fortsatt mange spennende spillere her som kan slå igjennom på høyeste nivå. Vi har antageligvis brukt flere skolegutter på U-17 laget denne sesongen, men det mener jeg kun er en fordel med tanke på fremtiden. De har alle hevet seg og tatt utfordingen på en eksepsjonell måte. For spillere som Jimmy Ryan, Michael Burns, Jay Spearing og Charlie Barnett har dette vært en ekstremt verdifull læreprosess, og jeg har vært veldig fornøyd med prestasjonene deres, sier Shannon til klubbens offisielle hjemmeside i dag.

 

U-19 sikter mot andreplassen

Det nevnte U-19 laget spiller for øvrig sin aller siste kamp sammen i morgen, borte mot Wolverhampton. Og selvsagt håper de på seier, og at det skal være nok til at de kan stjele andreplassen i FA Premier Academy League gruppe A fra Blackburn. At det for mange av spillerne også vil bli deres siste kamp for Liverpool, tror vi bare sporer til ekstra innsats. Men flere av de frigitte spillerne har allerede dratt på prøvespill med andre klubber, så mye av stammen i laget er borte, og flere U-17 spillere må nok dermed i ilden i denne kampen.

 

Lagets trener, John Owens, uttalte til Echo i dag at han ikke er helt sikker på hvem som vil spille ennå av de frigitte U-19 spillerne, og hvem han får med av spillerne som allerede er tatt opp til Melwood. Toppscorer Steven Gillespie, Mark Smyth og Mark Jones er for tiden på prøve hos Bristol City, og det hersker dermed usikkerhet om de spiller eller ei. Likeså har Adam Flynn og Andy Wright prøvet seg for Bournemouths reservelag denne uka, og sistnevnte pådro seg da en liten kneskade. Sidebacken Stephen Vaughan er definitivt uaktuell, da han pådro seg en ankelskade under prøvespill med Blackpools reservelag. Midtbanespilleren David Mannix, som har gått skadet mesteparten av sesongen, kan muligens bli spilleklar til i morgen.

 

Smyth scoret for Bristol City

En av de frigitte U-19 spillerne som for tiden er på prøvespill i andre klubber, Mark Smyth, har denne uken øket sine sjanser for å få profesjonell kontrakt med Bristol City betraktelig. Han scoret nemlig målet da Bristol Citys reservelag torsdag spilte 1-1 mot Cardiff. Steven Gillespie og Mark Jones spilte også i denne kampen.

 

Nytt landslagsoppdrag for Potter

Liverpools Darren Potter er uttatt i troppen til Irland U-21 som skal spille mot Polen i Grudziadz tirsdag 27.april. Potter måtte som kjent trekke seg fra sitt forrige landslagsoppdrag grunnet skade.

 

Birmingham-kampen blir TV-kamp

Det blir mye Liverpool i TV-ruta frem mot sesongslutt. I morgen går som kjent Liverpool – Fulham på Canal+ Zap. Det har også vært kjent en stund at Manchester United – Liverpool neste lørdag blir sendt på vanlig Canal+, mens Liverpool – Middlesbrough søndag 2.mai også går på denne kanalen. I dag kom så meldingen om at også oppgjøret Birmingham – Liverpool lørdag 8.mai blir vist på Zap-kanalen. Alt tyder dermed på at samtlige Liverpool-kamper fra nå av og ut sesongen kommer i TV-ruta, da det trolig skal mye til for at Canal Digital unngår å sette opp Liverpool – Newcastle i siste serierunde.

 

Nostalgi på Viasat

For de som ikke kan få nok av Liverpool i TV-ruta, og gjerne koser seg med gode, gamle årganger, har Viasat mye på by på den nærmeste tiden.  Kommende søndag, 18.april, sender nemlig Viasat Sport 3 semifinalen fra FA-cupen i 1988 mellom Liverpool og Nottingham Forest kl. 20.00, etterfulgt av finalen mot Wimbledon kl. 22.00. Kampene går også i reprise mandag 19.april kl. 12.00 og 16.00. Finalen blir også sendt i reprise fredag 23.april kl.16.00 og søndag 25.april kl.18.00.

 

Etter Wimbledon-finalen fredag 23.april, er det så duket for semifinalen fra 1989 kl. 18.00, og finalen mot Everton kl. 22.30. Disse vises i reprise søndag 25.april, henholdsvis kl. 20.00 og kl. 22.00.

 

Mandag 26.april viser så kanalen programemt ”The Magic of the FA-cup – Greatest goals, Liverpool FC”  kl. 21.30. Dette går i reprise dagen etter kl. 15.00.

 

Tsjekkiske filmstjerner

Et tsjekkisk tv-team har denne uka vært på Merseyside for å følge Milan Baros og Vladimir Smicer, som et ledd tv-kanalens oppkjøring til sommerens fotball-EM. TV-teamet har visstnok så godt som fotfulgt Baros gjennom Liverpools-gater, og har også avlagt Vladimir Smicer et lengre besøk i Southport.