Shinawatra utelukker ikke andre klubber

Thailands statsminister Thaksin Shinawatra vil ikke utelukke andre Premier League-klubber dersom han ikke får innpass i Liverpool. Mange storklubber til mesterliga-kvalik. Houllier glad for 4.plassen. Liverpool-Newcastle på Canal+ Sport.

Ifølge Sky Sport sier Thailands statsminister Thaksin Shinwatra at han kommer til å forsøke å kjøpe seg inn i en annen Premier League-klubb dersom han ikke får napp hos Liverpool. Ryktene sier at han har lagt omlag 65 millioner pund på bordet, men han har etter hvert fått tøff konkurranse fra Steve Morgan. Shinawatra står imidlertid fast ved at han ikke kommer til å høyne budet uavhengig av hva Liverpools styre kommer fram til. ”Vi vil stå ved det tilbudet vi ble enige med Liverpool om tidligere denne uka, og dersom klubbens styre velger en annen investor med en høyere pris, så greit for oss. Vi vil finne andre fotballklubber vi kan kjøpe. Shinawatra blir fortsatt regnet som favoritt i kampen mot Morgan på grunn av sistnevntes stormfulle forhold til det nåværende styret i klubben. Den lokale millionæren, som virker å være supporternes favoritt, har hatt flere feider med formann David Moores i det siste, og han har nok neppe gjort seg mer populær hos de høyere herrer på Anfield etter sin skarpe kritikk mot manager Gérard Houllier under pressekonferansen i går. Hvis Morgan likevel skulle trekke det lengste strået, vil det neppe bli vanskelig for Shinawatra få finne andre interesserte klubber i Premier League.

 

 

Mange storklubber til mesterliga-kvalik

Med fjerdeplassen praktisk talt sikret, vil Liverpool få mye fint selskap når de entrer mesterligaens tredje kvalifiseringsrunde til høsten. Andre europeiske storklubber som allerede er i hatten er Juventus, Benfica, Mancester United, PSV Eindhoven, Glasgow Rangers, Fenerbache, Banik Ostrava, Maccabi Haifa, Anderlecht og FC Basel. Andre sannsynlige lag er Paris St. Germain, Inter Milan, Dynamo Kiev og Stuttgart, samt to av Barcelona, Real Madrid og Deportivo La Coruna. Liverpool vil sammen med disse trekkes mot lavere rangerte lag, som går videre fra andre runde. Forrige gang Liverpool måtte spille kvalifisering gikk man enkelt videre etter å ha slått finske FC Haka over to kamper.

 

 

Houllier glad for Champions League-plass

Gérard Houllier var i dag en meget fornøyd mann etter at gårsdagens uavgjortresultat på St.Mary’s praktisk talt sikret Liverpool 4.plass og Champions League-kvalifisering til høsten, og han gratulerte spillerne for hva de hadde oppnådd i en veldig vanskelig sesong.

 

 ”Vi har hatt altfor mange skader. Didi Hamann var ikke med før i november, Stephane Henchoz var ute til januar, vi mistet Steve Finnan i fire måneder og Michael Owen i tre måneder. Tidligere i sesongen mistet vi både Jamie Carragher og Milan Baros med langtidsskader mens både Steven Gerrard, Harry Kewell og Chris Kirkland også har mistet mange kamper. Til tross for alle disse problemene, har vi greid å holde motet oppe og kjempet oss gjennom stormen. Jeg synes 4.plassen er bra omstendighetene tatt i betraktning. Gutta har gjort en kjempejobb. Jeg er glad på spillernes og fansens vegne og alle som er involvert i klubben.”

 

”4.plass er ikke godt nok for meg. Det gjør vondt, men jeg vet hva som har skjedd denne sesongen, og det vet styret også. Vi ville selvsagt gjerne vunnet et trofé til. Jeg mener vi har gjort framskritt, fordi forrige sesong endte vi på 5.plass. Denne gangen ville vi tilbake i Champions League, og gjennom 4.plassen har vi oppnådd nettopp det målet. Alle ringte for å gratulere meg i går. Både mitt trenerteam, Rick og formannen, og det gledet.”

 

”Jeg sa hele tiden at vi ville komme til å greie 4.plassen, en posisjon vi har holdt de siste to månedene. Sesongens høydepunkt må være seieren borte mot Chelsea. Den var ekstremt viktig. Vi vant søndagen før mot askeladden Yeovil i cupen, men ingen forventet at vi skulle følge opp med tre poeng på Stamford Bridge mot et Chelsea-lag som hadde vært høyt oppe hele sesongen. Sesongens største nedtur må ha vært bortetapet for Southampton fordi jeg synes vi spilte godt og ikke fortjente å tape. Michael misset en straffe, og det var en vanskelig ettermiddag. Portsmouth borte i FA-cupen var også en stor skuffelse. Jeg har lært mye om spillernes karakterstyrke denne sesongen. Mange har forbedret seg kraftig, særlig i den mentale delen.”

 

”Steven Gerrard har vært en god kaptein for oss, men jeg vil også si at både Michael Owen og Sami Hyypiä, som også er ledere på laget, har vært utrolig innflytelsesrike. Jeg tror det at Stevie fikk overta kapteinsbindet var en lettelse for Sami. Han er en kjernekar som tok på seg for mye ansvar, men han responderte bra, og det gjorde Stevie også. Det var noe jeg hadde tenkt på i lengre tid. Som Kenny Dalglish sa, så var kapteinsvervet den største hedersbemerkningen Stevie kunne fått denne sesongen, og jeg elsker den uttalelsen.”

 

”Kritikken jeg har måttet gjennomgå denne sesongen har til tider vært meget urettferdig, og slik kritikk kan jeg ikke akseptere fordi det går utover spillernes selvtillit. Siden jeg kom hit i 1998, har det skjedd massive forandringer, og hva har vi oppnådd på denne tiden? Jo, vi kvalifisert oss for Champions League tre ganger, nådd kvartfinalen en gang og vunnet seks trofeer. Alle som har hjulpet oss og støttet oss i denne perioden fortjener en hyllest.”

 

”Av og til lykkes man på transfermarkedet og av og til mislykkes man. Jeg vil påstå at de spillerne vi kjøpte i fjor sommer, Harry Kewell og Steve Finnan, har vært solide tilvekster, og de kommer til å gjøre det enda bedre neste sesong. Jeg er fornøyd med hva de har vist, men noen ganger er man ikke fullt så fornøyd med de spillerne man har kjøpt. slikt vil alltid skje, og det skjer med andre klubber også. Jeg vet at laget er godt, og jeg vet at vi har mye kvalitet på gang. Når det gjelder sesongavslutningen mot Newcastle på lørdag, så ønsker vi selvsagt å avslutte med stil for fansen. Det fortjener de, og vi ville aldri klart oss uten dem. Tusen takk!”

 

Liverpool-Newcastle på Canal+ Sport

Canal+ melder i dag at Arsenal-Leicester vil bli vist på hovedkanalen klokka 16, mens Liverpool-Newcastle sendes på Canal+ Sport.