Sikter mot topp tre

Det fastslår kaptein Steven Gerrard. Neil Mellor vil bli i Liverpool, mens Anthony Le Tallec foreløpig ikke får komme tilbake.

Alle som må ha lurt på Liverpools målsetning, får nå svar av Steven Gerrard. Kapteinen plasserer hånda for panna, og skuer utover sesongen:
- Ingen her vil være fornøyd med en fjerdeplass. Det er ikke bra nok for Liverpool Football Club, fastslår Gerrard.
- Vi sikter høyere enn som så, og for å oppnå det, må vi jobbe hardt. Dette resultatet bør iallfall ha gitt oss den selvtilliten vi trenger, sier "Stevie G", med henvisning til helgas lek med Arsenal.

Mellor vil bli
Neil Mellor har vært et ganske ubeskrevet blad i førstelagssammenheng på Anfield. Mange har vært spent på om han har det som skal til for å lykkes på høyeste nivå. Nå har en stykke på vei bevist det, men hvordan ser han selv på framtida?
- Jeg vil definitivt bli i Liverpool og vise manageren hva jeg kan. Om det ender med at jeg forblir reservelagsspiller litt til, må jeg tåle det. Jeg vil bli her, sier scoringshelten.
Selv om han svever på gylden sky akkurat nå, er scoringshelten fullt klar over at tilfeldigheter spiller en stor rolle i toppfotball.
- Ligacupmålene mot Middlesbrough var grunnen til at jeg spilte og scoret i går. Hvem vet hva som hadde skjedd hvis jeg ikke hadde scoret de cupmålene? Kanskje hadde jeg ikke vært her lenger engang, påpeker Mellor, som har vært linket til blant andre Sheffield United.
Spissen sier videre at han vet det er mye han må forbedre.
- Jeg syntes at jeg sviktet meg selv i visse deler av spillet i går. Likevel fortsatte jeg å jobbe i de riktige områdene, og det fikk jeg betalt for, sier "Boy Mellor", før han slår til med månedens underdrivelse:
- Vi har skadeproblemer i Liverpool, men jeg føler at jeg har bidratt til å bøte på situasjonen. Et mål som det i går kan ikke ha gjort meg noen skade.

Le Tallec blir i Frankrike
Anthony Le Tallec (bildet) blir værende i Frankrike. Det er klart etter at Rafael Benitez har svart på ungguttens ønske om å få returnere til Liverpool. Le Tallec gikk i sommer til den nyopprykkede klubben St. Etienne i hjemlandet, men ytret nylig ønske om å komme tilbake. Årsaken er at han har mistet plassen sin på St. Etiennes lag som følge av en ankelskade. Skader er det også nok av i Liverpool om dagen, så - selv om Benitez bedyrer at han synes Le Tallec er en god spiller - trenger ikke svaret å tyde godt for midtbanespillerens videre muligheter på Merseyside.

- Arsenal slapp unna utvisning
Dietmar Hamann mener at midtbanemotstander Patrick Vieria skulle vært utvist i gårsdagens kamp. Etter at han allerede hadde pådratt seg et gult kort, filmet franskmannen da Hamann trakk seg fra en takling i andre omgang.
- Han var litt heldig, folk har blitt utvist for sånt før. Måten han reagerte på etter taklinga fortalte at han ikke ble felt, nøyer den sindige tyskeren seg med å mene.
Denne dommertabben skjedde etter to andre potensielt betydningsfulle feil. Først da Steven Gerrard ikke fikk straffespark for å bli felt innenfor sekstenmeteren. Deretter da Neil Mellor ble feilaktig avblåst for offside alene med keeper. 

Rush om Riise
Ian Rush, som besøkte Norge i går, hyller John Arne Riises venstrebein.
- Det er noe av det beste jeg har sett, sier den walisiske scoringskongen til NTB.
Rush var som kjent spisstrener under Gerard Houllier, og han kommer med oppsiktsvekkende opplysninger om Riises forhold til den franske manageren.
- Jeg oppfattet det sånn at de knapt så hverandre i øynene etter hvert, forteller Rush.
Under Rafael Benitez går derimot alt så mye bedre, ifølge mannen som i dag er manager for Chester.
- Nå får Riise spille mye mer, og jeg tror han bli en av de viktigste spillerne for Liverpool, sier "Rushie".

Baros med ball
I skyggen av Neil Mellors store gjennombrudd, skal Milan Baros ha lekt seg med ball på trening i dag. Det betyr at tsjekkeren ikke trenger å være så langt unna å bli spilleklar igjen. Det samme gjelder Djimi Traore, som også nærmer seg kampform.