Siste om Finnan, Cheyrou og Smicer

Finnan trolig tilgjengelig mot Portsmouth, men Cheyrou ute til slutten av uka. Smicer tilbake i spill om to uker? Houllier reflekter over Portsmouth-kampene. The Football League nekter å terminere Neil Mellors låneavtale.

Liverpool Echo skriver i dag om skadesituasjonene til Steve Finnan, Bruno Cheyrou og Vladimir Smicer.

 

* Steve Finnan, som sto over søndagens oppgjør mot Southampton, forventes å være tilgjengelig når Portsmouth gjester Anfield i morgen.

 

* Bruno Cheyrou blir imidlertid ikke klar av sin ankelskade i tide til å rekke Portsmouth-kampen. Han pådro seg skaden på trening i forkant av oppgjøret på St. Mary’s Stadium etter et sammenstøt med Steven Gerrard, ble meldt spilleklar, før han slo den opp under oppvarmingen før kampen.

– Det var veldig ulykksalig at Bruno ikke kunne spille fordi han var veldig god på trening. Stevie var ok, men skaden ble slått opp under oppvarmingen. Han er tilbake i slutten av uka, forteller Gerard Houllier.

 

* Vladimir Smicer har nå endelig returnert til Merseyside etter å ha fått behandling for sin akillesskade i Frankrike. Tsjekkeren har gjenopptatt treningen og kan være aktuell for spill om fjorten dager.

 

Houllier reflekterer over Portsmouth-kampene

De røde møter Portsmouth for fjerde gang denne sesongen, og fremdeles har Merseyside-laget til gode å vinne. Gerard Houllier reflekterer tilbake på de foregående kampene på følgende måte.

- Begge kampene på Fratton Park kom etter landskamper, og vi så ikke gode ut. Vi kunne ha vunnet kampen på Anfield med tre eller fire mål. Shaka Hislop reddet hvert eneste skudd vi fyrte av mot ham den kvelden, men reddet ingen mot Arsenal (1-5, red.anm.). Det var forskjellen.

 

Houllier tilbakeviser at Portsmouth-kampene er gode eksempler på at spillerne har sviktet denne sesongen.

- Spillerne har aldri sviktet når det gjelder innsats og innstilling. Noen ganger har de blitt hard straffet når det gjelder avgjørelser, og andre ganger har de bare hatt uflaks.

 

Mellor nektes spilletillatelse

Neil Mellor er forhindret fra å spille igjen for Liverpool denne sesongen på grunn av The Football Leagues stivbente regelverk. Mellor returnerte nylig til Anfield etter et mislykket låneopphold i West Ham. Spilleren trodde han var spilleberettiget for reservelaget i håp om å gjenvinne en plass i førstelagstroppen, men The Football League nekter terminere låneavtalen som gjaldt for hele sesongen. Teknisk sett så er han registrert som West Ham-spiller ut sesongen. Siden spilleren ikke har noe ønske om å returnere til London, så vil han bare kunne trene på Melwood uten å spille kamper. Liverpool har appellert avgjørelsen og får støtte av FA Premier League. West Ham hadde heller ingen motforestillinger mot at spilleren dro tilbake til Merseyside.

- Vi skulle likt å ha Neil tilgjengelig i hvert fall for reservene, men saken er i The Football Leagues hender. Representanter for Premier League og The Football League møtes for å prøve å løse situasjonen, uttaler Gerard Houllier.