Skjerpet krav til UEFA-plassering

Parringen i dagens trekning av FA-Cupen betyr at de røde må bli nummer fem eller bedre for å oppnå E-Cup spill neste sesong – hvis de ikke skulle finne på å vinne UEFA-Cupen.

Tidligere i ettermiddag ble trekningen for FA-Cupens semifinale foretatt. Ut av hatten kom følgende lag (kampene spilles på nøytral bane):

Millwall/Tranmere v Sunderland
Manchester United v Arsenal

 

Dette oppsettet betyr at Liverpool i utgangspunktet må bli nummer fem eller bedre i ligaen for å sikre seg spill i E-Cupen neste år. Trekningen betyr nemlig at én av UEFA-Cup plassene forsvinner til 1. divisjon – uansett om de vinner eller taper i finalen i Cardiff. Arsenal og United vil være kvalifisert til Champions League. Middlesbrough sikret seg den andre plassen med seieren i ligacupen forrige helg. Såfremt ikke nettopp Middlesbrough blir nummer fem i ligaen, må derfor Liverpool bli nr 4. (kvalifisering til Champions League) eller ta femteplassen for å komme til Europa igjen.

 

Den eneste muligheten for å være helt sikker på E-Cup plass vil være å vinne UEFA-Cupen. Det vil gi plass i neste års turnering som tittelforsvarer (egen kvote). Finalen spilles 19. mai – fire dager etter sesongen er ferdigspilt.