Smicer returnerer til Melwood

Vladimir Smicer skal trene på Melwood igjen denne uka, og håper akillesen vil tåle belastningen etter tre ukers rekonvalesens i Frankrike. Murphy håper på EM-spill. Aldridge ønsker Baros som fast spiss. Portsmouth-dato bekreftet.

Smicer gjør treningscomeback

Vladimir Smicer har returnert til Merseyside etter å ha tilbrakt tre uker i Frankrike i et forsøk på å bli frisk av sin akillesskade. Ifølge Liverpools offisielle hjemmeside satser tsjekkeren på å returnere til full trening på Melwood i løpet av uka, og dersom det går bra unngår han kanskje operasjonen det ble pratet om for en ukes tid siden. Viser det seg imidlertid at akillesen ikke tåler treningen denne gangen heller, er nok operasjon eneste mulige farbare vei for tsjekkeren, og da vil han utvilsomt være ut for resten av sesongen.

Murphy vil til EM

Danny Murphy har satt seg som mål å beholde sin plass på Liverpools førstelag i serieinnspurten, og han håper at det skal være nok til å få innpass i Svenn Gøran Erikssons tropp til sommerens EM i Portugal. Midtbanespilleren var svært skuffet over å måtte stå over siste VM på grunn av en skade, og han ønsker ikke noen gjentagelse av det. Men han innser samtidig at han må spille fast på Liverpool i tiden som kommer, og ikke minst spille bra, dersom han i det heletatt skal få sjansen til å spille for England i EM.

- EM til sommeren er helt klart et mål for meg, ikke minst fordi jeg gikk glipp av siste VM på grunn av en skade etter at jeg allerede hadde blitt plukket ut i troppen. Jeg måtte bare prøve å takle skuffelsen på best mulig måte, men når jeg ser tilbake på hva som skjedde, ser jeg at jeg gikk glipp av noe stort. Fordi spilleren som kom inn i stedet for meg, Trevor Sinclair, fikk mye spilletid, sier Murphy til Liverpools offisielle hjemmeside.

- Derfor må jeg prøve å gjøre alt riktig på klubbnivå nå fremover, slik at jeg blir valgt ut og blir involvert til sommerens EM.  Jeg er klar over at jeg har en del å gjøre nå på vårparten, skal jeg greie dette. Alt avhenger av hvordan jeg gjør det for Liverpool. 5-6 midtbanespillere er nok selvskrevne til EM allerede, så jeg kjemper i realiteten om 2-3 ledige plasser i troppen, og vi er vel en 6-7 kandidater som kjemper om disse plassene. Jeg må virkelig gjøre det bra for Liverpool i tiden som kommer, slår Murphy fast.

Aldridge: - Baros må spille fast

Den tidligere Liverpool-spissen John Aldridge har i dag snakket varmt for at Milan Baros skal få klippekort på Liverpools lag. Han mener tsjekkerens imponerende comeback i den røde trøya etter fem måneder på sidelinja bør bli belønnet med en fast plass i startelleveren ut sesongen.

Tsjekkeren har kjempet seg tilbake fra et stygt benbrudd mot Blackburn i september, men trass i en strålende kamp og scoring mot Leeds nylig ble han droppet fra laget som startet mot Levski Sofia i Bulgaria. Bruno Cheyrou ble i stedet foretrukket av Houllier. En disposisjon som Aldridge har lite til overs for.

- Nå som Milan er tilbake for fullt bør han få spille fast. Personlig synes jeg han er en kvalitetsspiss. Han utfordrer forsvarerne på en direkte måte, er ikke skuddredd, og har bevist at han er klinisk foran mål. Dette er kvaliteter som Liverpool har manglet de siste månedene. Milan viste sitt sanne jeg mot Leeds for en uke side, mener Aldridge.

- Jeg tror ikke Milan ville ha klagd om han fikk starte resten av kampene denne sesongen, og det ville ikke jeg heller, legger han til.

Portsmouth-dato bekreftet

Liverpool FC har nå bekreftet at den utsatte ligakampen hjemme mot Portsmouth definitivt vil bli spilt onsdag 17.mars. Dette ble klart etter at Portsmouth ble utklasset med 5-1 av Arsenal i gårsdagens FA-cup kamp på Fratton Park. Hadde denne matchen endt uavgjort, ville en omkamp ha medført at kampen på Anfield hadde blitt flyttet enda en gang.