Spansk armada seiler inn

Anfield får det første møtet med nye spanjoler i dag. Rafa Benitez understreker at det er viktig å komme inn på seiersporet igjen. Steven Gerrard villig til å spille overalt. El-Hadji Diouf brenner broer.

Alonso og Garcia foran The Kop

Kl 16.00 i dag får Liverpools trofaste sitt første bekjentskap med spanske nyervervelser på eget gress.  Xabi Alonso og Luis Garcia spiller sin første hjemmekamp mot West Bromwich.  Josemi er også forventet å beholde plassen på høyreback.

I en viktig uke med starten på gruppespillet i Champions League mot Monaco, og en tur til Old Trafford på neste mandag kveld, vil det være betydningsfullt at man sikrer tre poeng mot nedrykkingstippede WBA.  – Det er viktig at vi raskt begynner å vinne kamper igjen, sier Benitez.  – Jeg er ikke sikker på hvor defensivt West Bromwich vil spille, men jeg vet at de er aggressive og er godt organisert.  Vi vil prøve å holde på ballen og kontrollere kampen.  Hvis du er i kontroll over situasjonen vil du også få flere muligheter.  Vi må ha et godt pasningspill, og vi må ta kontrollen helt fra avspark.

Forsvaret vil trolig bli uforandret, siden Jamie Carragher ser ut til å ha ristet av seg en smell han fikk mot England.  På midtbanen er det derimot flere muligheter.  Harry Kewell er tilbake fra skade, og dersom Benitez velger å starte med 4-4-2 og Cissé og Baros på topp er det et spørsmål om han finner plass til Dietmar Hamann sentralt.

 

Liverpool.no følger kampen Liverpool-West Bromwich direkte fra kl 16.00.  Vi har en egen kontakt på Anfield som vil gi oss rapporter, og komme med spillerbørs kort tid etter kampslutt.  Du vil også få lagoppstilling og alle høydepunkter via vår SMS-tjeneste.

 

Gerrard klar for alle roller

Vi nevnte at det var flere muligheter for Benitez til å komponere en midtbane.  Kaptein Steven Gerrard startet siste kamp mot Bolton i en posisjon rett bak den ensomme angriperen Milan Baros, før han ble flyttet ut på høyrekanten etter pause.  Scouseren sier at han ikke bryr seg om hvor han skal spille:  - Alle vet at jeg liker å spille best sentralt, fordi jeg føler at jeg kan bidra mest der, men jeg kommer ikke til å henge med hodet dersom jeg skal spille på høyresiden.  Jeg var skuffet etter kampen mot Bolton, men det var fordi jeg vet jeg kan så mye bedre.  Min allsidighet kan arbeide mot meg i slike situasjoner, men jeg har en positiv innstilling når jeg spiller for Liverpool.

- På papiret vet vi at kampen mot West Brom er en kamp som folk forventer oss å vinne.  Det fungerer imidlertid ikke alltid slik i praksis.  Jeg har som mål at vi skal spille like bra som vi gjorde i 2.omgang mot Manchester City.

 

Diouf angriper LFC og Houllier

El-Hadji Diouf er denne sesongen på utlån til Bolton.  Afrikaneren synes ikke å ha noen fremtid på Anfield, og det virker det ikke som han tror på selv heller.  El-Hadji har kommet med uttalelser som de engelske avisene har kastet seg over, og som angriper både lagånden på Anfield og ikke minst hva hans tidligere manager Gérard Houllier sto for:  - Det hele var et kaos.  Det var spillere som foraktet hverandre, og troppen var ikke sammensveiset.  Det var en fransk side, og det var engelskmenn og tsjekkere på den andre siden.  Det var en stor lettelse å komme vekk fra Liverpool.

- Gérard Houllier greide aldri å få respekten til spillerne.  For meg, var Houllier aldri noen god manager.  Da han kjøpte meg forsikret han meg om at jeg skulle spille i angrep.  Det var bare tøys.  Han sørget hele tiden for at jeg måtte spille mer defensivt, noe som ikke er min styrke.  Han holdt aldri sitt ord.  Jeg kom aldri overens med ham og følte meg aldri vel i laget.  Jeg behøver vennskap og selvtillit.  Det fantes ikke slikt i Liverpool.  Jeg er en som liker å le og slå av en spøk, men det var veldig reservert.

- Houllier ønsket heller ikke at jeg skulle være med i det afrikanske mesterskapet i februar, men jeg lar meg ikke herse med.  Jeg hadde inntil da holdt munn, og selv om jeg var forbannet over måten han behandlet meg sa jeg ingenting av hensyn til laget.  Houllier klandrer spillerne etter et tap, det gjorde han alltid i Liverpool.  Han ofte plukket ut meg for å forklare spesielle tap.  Synes du det er normalt av en manager?