Spansk kjøp i 12. time?

Ifølge sportsavisen Marca jobber Rafael Benitez hardt for å sikre seg David Cortés fra Mallorca. Steven Gerrard og Jamie Carragher tatt ut for England.

Ny høyreback på vei

Ifølge Spanias største sportsavis forventes en avtale å gå i orden i dag dersom Liverpool betaler 2.8 millioner euros, eller om lag £2M, for Cortés.  Tiden begynner imidlertid å bli knapp siden transfervinduet stenges kl 18.00 i morgen.

David Cortés er en offensiv høyreback som gjorde en god kamp da man i går sesongdebuterte på Son Moix med å tape 0-1 for Real Madrid, hvor for øvrig Michael Owen hadde en bra debut som innbytter fra det 25. minutt.  Spanjolen fylte faktisk også 25 år i går.  Han har spilt to sesonger for Real Mallorca etter at han i 2002 ble overført fra Extremadura

David Cortés Caballero, som er hans fulle navn, er 181 cm høy og 80 kilo tung.  Hvis han skulle komme til Anfield vil det bli satt spørsmålstegn ved hans rolle i troppen siden Benitez altså allerede har signert en spansk høyreback i Josemi.  Det kan imidlertid ga manageren flere muligheter ved at Josemi tidligere har vikariert som midtstopper, og det er heller ikke utenkelig at Cortés kan benyttes i en mer offensiv rolle på kanten.  Ved en handel synes også fremtiden til Steve Finnan og kanskje også Jon Otsemobor å være høyst usikker i klubben.  Men det haster altså med å gjøre en deal…

 

Bare to for England

Sven Göran Eriksson har tatt ut troppen til VM-kampene mot Østerrike og Polen, som spilles borte 4. og 8.september.  Ikke overraskende er nå kun to Liverpool-spillere ”igjen” i den engelske landslagstroppen.  Jamie Carragher og Steven Gerrard er fortsatt med, mens en skadet Chris Kirkland er ute.  Verken Emile Heskey eller Danny Murphy er for øvrig med blant de 23.