Spillere på vei ut av kontrakt

Kontrakten til spillere som Owen, Hamann, Heskey og Smicer går ut neste sommer. Hva skjer? Houllier tror Owen snart er tilbake i form igjen. Toshack med ny trenerjobb i Spania!

De fleste er enige om at ordet ”krise” ikke er for sterkt å bruke om Liverpool F.C. sportslige resultater det siste året. Med viktige kamper i både Cup og liga den neste halvannen uken (Wolves, Newcastle i FA-Cup og Everton) har vi ikke råd til å tape noen av dem for å henge med. Et eller to nederlag i disse kampene vil utvilsomt føre til ny turbulens rundt manager Houlliers fremtid. Rykter om uenighet innad i styret etter at budet fra Middlesbrough på Emile Heskey ble avvist forrige uke kan godt være akkurat det. Altså rykter. Faktum er imidlertid at kontrakten til store deler av førstelagsstallen er i ferd med å gå ut.

Situasjonen til Michael Owen er kjent. I tillegg til at Steven Gerrard satte underskriften sin under en ny avtale før jul, er Owen den eneste spilleren hvor klubben har gitt et klart signal at de ønsker å beholde ham. Kontrakten hans går ut om 18 måneder. Det gjør imidlertid også avtalene til Dietmar Hamann, Emile Heskey, Stephen Henchoz, Vladimir Smicer, Igor Biscan og Djimi Traore. Fem av disse må betegnes som førstelagsspillere. Når transfervinduet lukkes om 11 dager vil spillerne i praksis kun ha 12 måneder igjen. Slik fotballens markedskrefter virker i dag vil for eksempel en overgangssum på Heskey bli halvert når sommerferien kommer. Boro skal ha tilbydd rundt £5M for vår nummer 8.

Det er selvsagt fullt lov å signere nye kontrakter utenom transfervinduet. Liverpool må enten tilby nye avtaler eller være forberedt på å ta store tap på transfermarkedet. Spillerne som er nevnt over kostet Liverpool rundt £33M i innkjøp. Bare Heskey og Hamann alene representerte i sin tid utlegg på godt over 200 millioner kroner.

 

Owen snart i form
Houllier tror snart stjernespissen sin er i god, gammel form igjen. Michael Owen har mistet nesten tre måneder med ankelproblemer, og manageren mener det derfor bare er naturlig at spissen trenger tid på å finne tilbake til scoringsformen. – Han trenger tid til å finne tilbake både farten og giftigheten. Jeg tror likevel vi ikke er mer enn et par kamper unna før vi vil se Michael på sitt beste igjen. Ingen trenger å bekymre seg om det.

Toshack trener i Spania igjen
Bereiste John Toshack er tilbake i spansk fotball som trener for bunnlaget Murcia. Tosh skal foreløpig være ansvarlig ut sesongen. Det blir utvilsomt en utfordring ettersom laget kun har vunnet en av sine 19 kamper hittil. Den tidligere Liverpoolspissen har tidligere trent Swansea, Real Sociedad, Real Madrid, Wales, Sporting Lisboa, Besiktas, St. Etienne og Catania. Han har vært uten jobb siden januar i fjor.