Statistikk for oppgjøret på Molineux

Vi har samlet litt statistikk som dere kan kose dere med i timene fram til kampstart på Molineux. Vi oppdaterer kampen fortløpende her på liverpool.no fra kl. 20.45, og vil også legge ut lagoppstillingen så fort den foreligger før kick off.

Siste gang Wolverhampton og Liverpool møttes var i 1983/84. Liverpool ble ligamestre det året, mens Wolves endte sist på tabellen, hele tolv poeng bak nestjumbo Notts County. Den sesongen vant Wolves bare to bortekamper. Den ene av disse på Anfield!

Ingen Liverpool-spiller har noensinne scoret hat-trick mot Wolves, men Dennis Westcott noterte seg for hele fire scoringer for Wolves mot de røde på Anfield i desember 1946!

I 1976 sikret Liverpool seg ligamesterskapet på Molineux. Begge lag måtte vinne – Liverpool for å vinne serien - Wolverhampton for å unngå nedrykk. Et tidlig mål av Steve Kindon ga vertene håp, men mål av Kevin Keegan, John Toshack og Ray Kennedy i løpet av det siste kvarteret av kampen sendte trofeet til Anfield!

Liverpools største seier på Molineux kom i september 1968, da de røde vant hele 6-0. Det største tapet kom i november 1980, da man tapte 4-1. Liverpool har kun holdt buret rent ved en av de siste sju ligabesøkene i Wolverhampton. Imidlertid har man i løpet av de 18 siste ligakampene klubbene i mellom hindret "ulvene" fra å score ved hele 10 anledninger!

Trass i all kritikken mot Liverpool-forsvaret denne sesongen, har laget kun sluppet inn to flere mål enn ved samme tid i fjor, og de har også scoret et mål mer! Åtte av Harry Kewells ni mål denne sesongen har kommet i andre omgang, og hans mål mot Tottenham på lørdag gjør at han nå er delt toppscorer i Liverpool – med Michael Owen.

Sami Hyypiä er den eneste spilleren hos de røde som har spilt samtlige minutter i ligaen denne sesongen, mens Dietmar Hamann står med fire gule kort og må ut i suspensjon dersom han får det femte i kveld. Kampen i kveld er for øvrig Gerard Houlliers ligakamp nr. 200 som enerådende manager for Liverpool. Statistikken viser 101 seire – 47 uavgjorte – 51 tap.

Dersom Jamie Carragher kommer på banen i kveld blir det hans 200.ligakamp for Liverpool. Denne kampen skulle som kjent vært spilt den 20.desember, men ble utsatt på grunn av overvann på Molineux. På det tidspunkt lå Liverpool som nummer 9 i ligaen med 22 poeng etter 16 kamper.