Steven Gerrard skadet

Men det er neppe alvorlig for Liverpools kaptein, som ble byttet ut mot Roma. Benitez fornøyd med pre-season. Igor Biscan trives som aldri før.

Smell i låret for Stevie G

Liverpools supportere fikk hjertet i halsen da Steven Gerrard forlot banen etter 38 minutter på Giants Stadium, tydelig skadet.  De første signalene tyder imidlertid at det ikke er snakk om et langvarig opphold, noe også manager Rafael Benitez gir uttrykk for:  - Steven har et lite problem, men jeg håper det ikke er alvorlig.  Klubbens lege vil se nærmere på ham når vi kommer tilbake til Liverpool.

 

- Ikke lang nok pre-season

Etter seire mot Celtic og Roma, samt tap mot Porto, sier Rafael Benitez seg fornøyd med årets pre-season.  Med mindre enn en uke før alvoret begynner mot Grazer kunne imidlertid spanjolen tenkt seg en litt lenger forberedelse:  - Det mest positive med turen til Amerika er at vi har trent godt og spilt bra i kampene.  Vårt pasningsspill og vår bevegelse har vært god, og jeg er fornøyd med spillerne.  Mot Roma synes jeg vi gjorde mye bra i første omgang, mens det i andre omgang ble mer vanskelig mot et godt lag.  Det viktigste før sesongen er å spille kamper, prøve nye ting, men det er uansett godt med seire.

- Det var en fin scoring av Michael Owen, og selv om han bare fikk en sjanse tok han vare på den.  Owen er Owen, han behøver bare en mulighet.  Josemi spilt bra og er aggresiv.  Han er en god forsvarer og til å være hans første kamp synes jeg han gjorde det bra.  Vi har trives på denne turneen, og vi har prøvd å få spillerne fysisk klare til den kommende sesongen.  Fem uker er egentlig ikke nok, men det har vært greit.

 

Igor klar til innsats

Igor Biscan har for mange vært den mest positive overraskelsen i USA.  Den høye kroaten gjorde igjen en god kamp som sentral midtbanespiller mot Roma, og kan bli vanskelig å komme utenom når alvoret begynner.  Igor tar imidlertid ingenting for gitt, men er innstilt på å fortsette å kjempe for en plass på Anfield:  - Det er fortsatt veldig tidlig, men jeg føler meg bra.  Hvorvidt det har med den nye manageren å gjøre vet jeg ikke, men jeg spiller bedre og håper det kan fortsette.

- Det kan være at min selvtillit ble litt påvirket ved å spille i forsvaret forrige sesong, men det er i så fall ingen unnskyldning.  Det viktigste for meg var å få spille, det mest negative var at laget ikke fikk resultater.  Fansen viste sin frustrasjon, men både jeg og laget som helhet må vise bedre ting dersom de skal bli fornøyd.  Vi vet det.

- Det kan ha virket som om Gérard Houllier etter hvert ga meg noe av skylden, men det var hans avgjørelse som jeg må respektere.  Han ga meg min sjanse i Liverpool og jeg har mye å takke ham for.

- Jeg fikk en god start i Liverpool, men siden spilte jeg nesten ikke i to sesonger.  Det sier seg selv at det var frustrerende.  Forrige sesong var bedre, siden jeg da var på laget.  Jeg spilte mer enn tidligere, men resultatene var som sagt skuffende.  For meg var det uansett en verdifull erfaring og noe som bør gjøre meg til en bedre spiller.

- Nå trives jeg bedre enn noen gang.  Jeg har vært her i nesten fire år, jeg er blitt kjent med folk og kjenner bedre til Liverpool.  Det er ikke opp til meg å si at det var riktig å skifte manager.  Jeg hadde et godt forhold til Gérard Houllier.  Nå må jeg bare være så profesjonell som mulig og fortsette å arbeide under en ny sjef.

- Hvis det er opp til meg vil jeg være her.  Det vil alltid være spekulasjoner og i fotball vet du aldri hva som vil skje.  Jeg har ingen annen hensikt enn å kjempe om en plass i Liverpool.  Det betyr mye hardt arbeid, men hvis jeg kan holde meg skadefri har jeg god tro på fin sesong.  Det finnes ikke bedre fans enn de som er i denne klubben, og vi vil gjøre alt for at vi skal få suksess og vinne trofeer.