Stevie G er klar

Rafa bekrefter at kapteinen er tilbake for fullt mot Monaco, og at de røde går for tre poeng. Benitez vil ikke skylde på skader. Nunez og Henchoz ikke med i troppen. Javier Saviola er den største trusselen.

På dagens pressekonferanse på Melwood, før Liverpool satte seg på flyet til Monte Carlo og en treningsøkt i kveld, bekreftet manager Rafael Benitez at Steven Gerrard kom seg igjennom en drøy halvtime mot Middlesbrough uten problemer.  – Han er ok, og han vil spille, sa sjefen.  Vi tyder det dit hen at han spiller fra start mot Monaco.  – Steven er ikke bare verdifull for oss som spiller, men han er også vår kaptein og leder ute på banen, uttalte en fornøyd Benitez.

 

Manageren sa at Liverpool hadde som målsetning å komme tilbake til Merseyside med alle tre poengene:  - Vi vet at dersom vi vinner kampen vil vi være klar for cupspillet i Champions League.  Det er veldig viktig for oss, og vi vil gjøre det vi kan for å få en seier.  Når du taper en kamp slik vi gjorde på lørdag er det viktig å komme raskt tilbake, slik at det er bra å få en kamp så kort tid etterpå.  Vi ønsker å vinne i Monte Carlo, men vet at dersom så ikke skjer kan vi avgjøre det i siste kamp mot Olympiakos.  Intensjonen er uansett å vinne.

 

Rafa trakk bare på skuldrene da skadesituasjonen og mangelen av spisser ble tatt opp, og mente at dette var noe man måtte tåle.  De som kom til å spille i morgen kveld var alle godt forberedt. - Vi ga bort ballen for ofte mot Middlesbrough og det gjorde det vanskelig for oss, og det gjorde vanskelig for Harry og Luis fremme.  Jeg syntes de spilte bra.  Vi har flere muligheter når Gerrard nå er tilbake, men vi er nødt til å bli mer stabile.  Spillerne trener godt og fram til januar må vi bare akseptere denne situasjonen.  Det er ikke noe poeng i å komme med unnskyldinger.  Vi har muligheter i angrep med Mellor og Sinama-Pongolle, og Kewell og Luis Garcia kan begge spille bak en spiss.  Han slo fast at Antonio Nunez og Stephane Henchoz ikke var med i troppen.  Nunez er ingen overraskelse siden det er ventet at han får sin første kamptrening for reservene førstkommende torsdag mot Leeds, mens Henchoz ikke greier å spille seg inn i managerens planer til tross for solid innsats i Carling Cup.

 

Både Benitez og Sami Hyypiä synes å være enige om at argentineren Javier Saviola, på utlån fra Barcelona, ville være den største trusselen i morgen.  – Saviola er en veldig god spiller som ikke spilte på Anfield, mente Benitez.  Sami sa følgende:  - Vi må holde et våkent øye til Saviola.  Da vi spilte mot ham i Barcelona var han veldig kjapp og teknisk, og han er i stand til å komme på løp bakfra.