Stevie G og Carra om klubbens framtid

Tre avgjørende måneder for Liverpools framtid. Viktig å skaffe de rette spillerne, sier kapteinen. Owen og Stevie G må beholdes, og flere av spillere kan slå til under ny manager, sier Carra, som takker Houllier.

- Viktig tid for Liverpool

Steven Gerrard mener at de tre neste månedene blir svært avgjørende for de røde. Vel så viktig som hvem den nye manageren blir, er kvaliteten på de spillerne om hentes inn.

- Media har de siste dagene fokusert på Gerard Houllier og hvem som vil bli den neste manageren, men for meg er det viktigste at vi får de rette spillerne. En manager kan bare forbedre et lag en viss grad. Vi trenger gode spillere for å forbedre resultatene og plassen i ligaen de neste sesongene. Vi behøver en spiller i hver lagdel. De neste tre månedene er virkelig viktige for Liverpool, viktigere enn de noen gang har vært. Jeg tror det er veldokumentert at jeg ikke er fornøyd med hvordan det har gått med Liverpool de siste to sesongene. 5.plass i 2002/03 var en katastrofe. Og 4.plass denne sesongen er ikke godt nok. Det gjør vondt å være 30 poeng bak Arsenal. Jeg antar det ville gjøre vondt å bli nummer tre og to også. Alle vet hvor desperat jeg er etter å vinne ligaen.

Steven Gerrard legger også til at spillerne må ta noe av ansvaret for at det har gått dårlig, og at det ikke er riktig å utpeke Gerard Houllier som syndebukk.

- Selvsagt er det urettferdig overfor Gerard Houllier. Han er den som har fått ta all skylda. Det er ikke bare hans skyld at laget ikke har lykkes de siste årene. Det er spillernes.

 

- Den nye sjefen må beholde stjerneduo

Jamie Carragher påpeker at etterfølgeren etter Gerard Houllier må sørge for å gjøre alt for å beholde Michael Owen og Steven Gerrard klubben.

- Vi har noen fabelaktige spillere. Faktumet er det at vi har de to beste engelske spillerne i Michael Owen og Steven Gerrard. De er ikke bare engelske, men også lokale spillere. De vet mer enn noen annen hva Liverpool betyr for supporterne. Det ville vært fint å beholde dem og vise alle at vi mener alvor. Beholder vi dem, bør vi også være i stand til å tiltrekke oss andre spillere. Alle snakker om klubbens fortid. Vi har en stor historie og vi skal ikke glemme det, men vi må se fremover. Vi er ikke der vi ønsker å være i øyeblikket, som er å være blant tittelutfordrere. Det kan bli vanskelig å få de tidene tilbake, men det er hva vi tar sikte på. Men først må vi komme i utfordrerposisjon, så kan vi ta det neste steget. Vi ønsker å være innen rekkevidde av tittelen neste sesong.

 

- Ny manager kan bety det lille ekstra

”Carra” tror også at spillere som ikke var noen suksess under Houllier kan komme til å slå til under en ny manager.

- Jeg er sikker på at en ny manager vil ha andre ideer, og vil kunne få mer ut av enkelte spillere. Hver manager bringer inn nye ting. Det er det vi vil se etter. At enkelte spillere som ikke gjør det så godt nå, kan få et løft å gi 5 eller 10% ekstra i sine opptredener.

 

- Takk Houllier

Jamie Carragher benyttet også anledningen til fortelle hvor mye han skylder Gerard Houllier etter at franskmannen hjalp ham med å legge om livsstilen. Forsvarspilleren mener også at eks-manageren må ta mye av æren for at han nå er på landslaget.

- Gerard har hatt en stor innflytelse på min karriere. Gerard forklarte at dersom jeg ønsket en karriere på toppnivå, måtte jeg leve som en toppspiller utenfor banen. Gradvis, er jeg på vei dit. Det han innprentet i meg er en av årsakene til at jeg skal til Euro 2004. Da jeg brakk beinet, ville det vært lett å misbruke kroppen, men det gjorde jeg ikke. Belønningen kommer nå.