Supportercupen 2004

Ingen suksess i Cupen for LFCSCSB, men vi hadde den beste bussen! Her følger rapport fra manager Tom ”Benitez” Bolstad.

 

I håp om god respons i år var vi tidlig ute med annonsering av supportercupen, i Kopite nr.5 januar 2004. Gikk veldig tregt i starten, men kom seg etter hvert. Til sammen 28 supportere meldte sin interesse. Bra, men langt igjen til Man.U. som hadde 100 påmeldte! 15 stykker ble plukket ut, da dette er maks antall vi har lov til å ha med. Neste år vil vi vurdere å melde på 2 lag. Da får Andrè Øyen, som manager, mulighet til å omsette sine fotballfaglige teorier i praksis. Kan bli gøy det!

Laget vårt så meget bra ut på papiret, med en god blanding av spillere med erfaring/spill fra 2 – 6 div. Det var det også. En av de bedre årgangene, er min påstand selv om suksessen uteble.

 

Greit videre fra puljespill

I innledende runde møtte vi først Celtic 2. Starten gikk litt tregt, men da vi ble vant med underlaget (grus) løsnet det. 4 mål på de siste 8 minuttene lar seg høre. Seier 4-0!

Neste kamp var mot WBA. Nok en stor seier. Det stoppet på 4-1. Vi spiller brukbar fotball, men kan enda få litt større fart på ballen, i følgende manageren (undertegnede!).

Siste kampen i innledende var mot Man.U. Gutta var KLARE og Hogne og Geir hadde hentet inn ”Liverpoolbussen” (en rød engelsk dobbeltdekker) og musikk for å tenne oss ytterligere.  Den ble parkert på sidelinja, og ”You Never Walk Alone” runget fra CD spiller’n. ”Dama” til Geir (?) kom ens ærend for å dekorere bussen med Liverpool FC Supporters’ Club Scandinavian Branch. Kjempetiltak! Takk skal dere ha. Kampen ble meget jevn og vi scoret først ved Kenneth Johansen. 1-0.  Etter mye klabb og babb på slutten av kampen greide United å redusere. Greit nok med uavgjort. United ble puljevinnere med 1 plussmål mer enn oss.

 

Røk ut i 1/8-dels finale

Da var det bare å vente på trekningen for sluttspillet. Alle vinnerne blir trukket ut mot de 7 beste toerne. UTROLIG nok ble vi trukket ut mot Man.U., noe undertegnede syntes burde vært unngått. Lag som spiller i samme innledende gruppe, bør unngå å møtes i 8-delsfinalen. Et hint til Supporterunionen som arrangør foran neste års turnering!

Taktikken var klar. Vi toppet laget fra start, satset på et tidlig mål og skulle ”kjøre over” United. Da kunne vi legge oss bakpå og safe seieren inn. Det er mye enklere å forsvare seg enn å score mål på en 7’er bane. Kun et minutt var gått da United fikk et frispark som de satte rett i mål. Ops… De gjorde det vi skulle gjøre. Vi kjørte på med det vi hadde, skapte 3-4 halvsjanser, men var fortapt da United kontret inn nok et mål 4 minutter før slutt. F……. Snipp, snapp, snute, osv….

 

 

 

Egen buss!

Berømmer alle for en kjempeinnsats. Heller ikke denne gangen skulle det gå vår vei. Men vi gir oss ikke. Neste år er det nye muligheter. Håper mange melder sin interesse da. Det å spille for Liverpool i en så stor turnering (36 lag) er en stor ære. Spør bare Benny Rivedal fra Førde og Terje Askevold fra Askvoll som satte seg på bussen i Bergen fredag kveld kl.20.30. Etter 9 timer var de i Oslo, spilte 3 kamper (innledende runde) og nye 9 timer på bussen tilbake til Bergen. Det står det STOR respekt av. De ønsker å komme tilbake neste år - da skal vi skaffe dere overnatting gutter. Dere er velkommen tilbake!

Hvert år kommer også Anton Gimse kjørende nedover dalen fra Trøndelag, ens ærend for å være med i Supportercupen. Denne gangen skulle det bli en helgetur med hele familien, men dessverre havnet en av ungene på sykehuset samme kvelden de skulle dra, og turen måtte avlyses. Godt å høre at det gikk bra. Regner med å se dere igjen neste år.

 

Undertegnede takker for seg og håper på stor oppslutning i 2005, både av spillere og supportere. Regner med at bussen er på plass og kanskje kan sklia monteres fra 2.etg slik at ungene (store og små) kan more seg – win or loose. TOPP !

 

Tom J

Manager