Taktikken mislyktes

De røde prøvde å frustrere Tottenham den første timen for så å slå til. Men den planen fungerte ikke. Bør ha uavgjort ved pause for å ta poeng. Rush tror at Owen og Houllier blir å se på Anfield også neste sesong.

Liverpool lå under 0-1 ved pause mot Tottenham og slapp inn nok et mål relativt tidlig etter sidebytte. Kewell sørget for redusering og dermed noe spenning det siste kvarteret, men Gerard Houllier innrømmer at planen de hadde lagt før kampen ikke var vellykket.

 

- I engelsk fotball forventer man også at de best lagene mister grepet på kampen. Kanskje trodde vi at dette skulle bli en kamp hvor vi kunne frustrere motstanderen fram til pause og så spille bedre etter pause, ettersom det ser ut til at vi spiller bedre i andre omgang sammenlignet med første. Jeg tror likevel ikke vi er modne nok i øyeblikket til å lykkes med det i en slik type kamp. Man kan klare det mot et lag fra lavere divisjoner i FA-cupen, men i en slik kamp som dette i engelsk fotball kan man ikke si: ”Okay, la oss frustrere dem i en time for så å ta dem.” Selv et dårlig Liverpool-lag skulle klart å få noe ut av denne kampen, sier Houllier.

 

Grunnlaget legges i 1.omgang

Kanskje har de røde vært spillemessig bedre etter pause denne sesongen, men tallene er helt klare. Ligger Houllier & co. under ved sidebytte, noe som har skjedd seks ganger i ligaen denne sesongen, sanker man knapt poeng. Kun et eneste poeng har man da sikret seg. Med ledelse til pause er imidlertid Liverpool uslåelige – fem seirer og en uavgjort. I ni kamper har det stått likt i målprotokollen ved halvtid, og ved kampslutt har det gitt fire seirer, tre uavgjort og to tap.

 

- Owen og Houllier blir nok på Anfield også neste sesong

Liverpool-legende og spisstrener Ian Rush tror at både Gerard Houllier og Michael Owen blir å finne på Anfield neste sesong, til tross for alle spekulasjonene rundt deres framtid den siste tiden.

- Det har blitt snakket om Michaels framtid, men jeg vet hvor mye han elsker klubben og supporterne. Han setter pris på hva Liverpool har gjort for ham da han var unggutt og på vei til å bryte igjennom.  Han respekterer manageren enormt. Du kommer langt på det som spiller hvis man liker manageren. Jeg tror ikke Michael vil bli særlig glad hvis noe skjedde med Gerard Houllier. Det er et spesielt samhold her i Liverpool, ikke bare mellom Michael og Gerard, men for eksempel også mellom sjefen og Steven Gerrard. At Steve signerte ny kontrakt illustrerer det. Jeg vet at Michael er desperat for å spille i Champions League. Jeg tror at Liverpool klarer den 4.plassen, og at både Michael og manageren blir her neste sesong. Det vil garantert være til hjelp for Michaels avgjørelse om Houllier blir værende, uttaler Rush.