Tente Manch. City-spillere

- Dette blir definitivt – definitivt – noe mer enn en vanlig kamp, sier Steve McManaman om møtet med gamleklubben. Men han er ikke den eneste som er ekstra motivert foran kveldens kamp.

- Møtet med Liverpool var den første matchen jeg blinket ut på terminlista. Ved en tilfeldighet sammenfalt den med bursdagen min, så det blir definitivt – definitivt – noe mer enn en vanlig kamp, sier Steve McManaman.

Som om det ikke er nok at Manchester City har kniven på strupen med tanke på tabellposisjon, er det flere av spillerne på bortelaget som har personlig motiv for å gjøre det ekstra skarpt i kveld. Tre av dem er selvfølgelig eks-røde Robbie Fowler (bildet), Nicolas Anelka (hvis han blir spilleklar) og altså McManaman. Som et apropos nevner vi at forrige gang de to lagene møttes (2-2), var det Anelka og Fowler som scoret Citys to mål.  

 

- Folk støttet overgangen til Madrid

Da Steve McManaman gikk til gratis til Real Madrid i 1999, var det en overgang som skaffet ham kallenavnet "McMoneyman". Likevel tror han at folk støttet avgjørelsen hans.

- Da jeg gikk til Real Madrid følte jeg at jeg hadde folks støtte. Jeg tror mange var stolte over måten jeg første avanserte på i Liverpool-systemet, og så, som en lokal gutt fra Kirkdale, reiste avgårde for å spille for Real Madrid, sier McManaman ærbødig. Nå håper og tror han på hyllest på Anfield i kveld.

- Robbie Fowler fikk jo en flott mottakelse da han kom tilbake, så jeg håper det samme gjelder for meg. Selvfølgelig håper jeg det. Jeg har vært på Anfield og sett fotball flere ganger siden jeg forlot klubben, og blitt tatt godt imot hver gang, forteller driblefanten.

 

Everton-supporter for City

En annen Manchester City-spiller som er ekstra tent foran kveldens kamp, er Joey Barton. Som Everton-supporter har han ingenting imot å sikre seg Liverpools skalp.

- Mange av kameratene mine er Liverpool-supportere som følger laget i tykt og tynt. Det setter en ekstra spiss på denne kampen. Jeg er en veldig hjemmekjær person, og bor fortsatt i Liverpool. Jeg føler ikke for å flytte til Manchester, sier Barton. Som junior i Everton-systemet spilte han sammen med blant andre Jon Otsemobor, før de etter hvert gikk til hver sin klubb – to klubber som står på hver sin side av midtstreken på Anfield i kveld. Avspark er kl. 21, og du kan følge kampen her på liverpool.no.

 

Kevin Keegan støtter Michael Owen

Dagens Manchester City-manager er, som kjent, tidligere Liverpool-spiss. Sånn sett skulle han forstå Michael Owens situasjon ganske godt.

- Jeg vil ikke kalle det en måltørke. Det gjorde vi før hjemmekampen i fjor, og da scoret han hattrick mot oss. Liverpool har selvfølgelig savnet Owen. Det kan sammenlignes med det som ville skje hvis Manchester United skulle miste Ruud van Nistelrooy eller om Thierry Henry skulle bli skadd for Arsenal. Det ville ha hatt en stor innflytelse på de lagene, også, mener Keegan. Han håper at Owen finner scoringsformen igjen.

- Jeg har ikke noe imot at måltørken ender, så lenge det ikke skjer mot oss, sier manageren.

Dermed kalte han det altså "måltørke" allikevel, så da skulle det ligge til rette for et Owen-hattrick. . .

 

De tre små notiser

Til slutt tar vi med en tre små notiser som kan være verdt å merke seg:

*Ut fra programoversikten på TV3s hjemmesider, ser det ikke ut til at vi får se Uefacupkampen Liverpool-Levski Sofia på norsk fjernsyn.

*Stephane Henchoz er tatt ut til Sveits’ kamp mot Marokko neste uke, mens Dietmar Hamann er landslagsuttatt til Tysklands møte med Krotia. Begge kampene spilles den 18. denne måneden.

*Det har vært litt forvirring om kick-off for lørdagens kamp mellom Liverpool og Leeds. Sky Sports og Canal+ opererer med kampstart kl. 12:30, mens Leeds’, Liverpools og Premier Leagues hjemmesider har skrevet 13:00. I dag fastslår i hvert fall liverpoolfc.tv at det korrekte klokkeslettet er 13:00.