Thailands statsminister vil kjøpe Liverpool!

Thailands statsminister, Thaksin Shinawatra, ønsker å kjøpe seg inn i Liverpool FC. Mangemillionæren ble i november nektet å sprøyte inn midler i Fulham av Mohammed Al Fayed. Spørsmålet er om David Moores (bildet) gjør det samme?

Nyheten om at Thailands statsminister Thaksin Shinawatra ønsker å kjøpe seg inn i Liverpool FC har gått runden i mediene i dag. Mangemillionæren, som har slått seg stort opp innen telekombransjen, har flyttet blikket til Liverpool etter at han mislykkes med å kjøpe Fulham fra Mohammed Al Fayed for noen måneder siden.

Asiaten skal ifølge rapportene være fast bestemt på å investere i en Premier League klubb, og helst en klubb som regnes som større enn det Fulham gjør.

Opphavet til ryktene som nå florerer både i aviser og på ulike nettsteder er Thailands landslagssjef Thawatchai Stachakul, som skal ha avslørt at Shinawatra nå har satt sine folk til å undersøke Liverpool FC sin økonomiske posisjon. Disse undersøkelsene skal visstnok ha pågått i 4 måneder allerede, og målet skal altså være å stable på beina et bud som David Moores ikke kan avslå.

Landslagssjef Stachakul er i dag sitert på følgende: - Jeg vet at statsministeren allerede har sjekket ut Liverpools økonomiske situasjon i løpet av de siste 4-5 månedene. Han funderer nå på om han skal legge inn et bud på klubben. Han føler det samme nå som for et halvår siden, da Fulham var inne i bildet. Dersom du kan se for deg at han er på handletur i butikken, vil jeg nå slå fast at han har festet sine øyne på merkevaren Liverpool."

Stachakul hevder at mangemillionæren har gjentatt sitt ønske om å kjøpe en engelsk toppklubb overfor han så sent som i går, og at han er ute etter en klubb større enn Fulham.

Spørsmålet blir dermed om Liverpool kan få sin ekvivalent til Chelseas russiske mangemillionær Roman Abramovich. Mohammed Al Fayed satte seg i alle fall tydeligvis på bakbeina da samme person ønsket å kjøpe London-klubben. Vi blir ikke overrasket om David Moores gjør det samme, selv om Moores på årsmøtet antydet at han kan komme til å trekke seg om den sportslige nedturen fortsetter. På samme møte åpnet også Moores opp for at hans mangeårige opponent Steve Morgan kunne få lov til møte han for å diskutere en eventuell innsprøyting av penger i klubben mot en større aksjeandel. Dette møtet har ennå ikke funnet sted, men ifølge Liverpool Echo i dag er møtet nært forestående.

Liverpool FC går dermed spennende dager i møte med tanke på klubbens eierskap. Familien Moores eier i dag 51% av aksjene i klubben, og styreformann David Moores har aldri før vist vilje til å selge seg ned til under 50%.