Thaksins menn på vei til England

Thaksin Shinawatra har sendt representanter av gårde til England for å fortsette forhandlingene. En avgjørelse kan komme i løpet av to dager. Rafael Benitez er klar over Liverpools interesse, og engelsk behersker han godt.

Representanter for Thailands statsminister Thaksin Shinawatra (bildet) er på vei til England for å fortsette forhandlingene med Liverpool om å kjøpe 30% av aksjene for £60M, og for å vurdere andre klubber hvis tilbudet avslås. Budet fra Thailand er det eneste gjenstående etter at Steve Morgan trakk sitt på fredag.

 

Forhandlingene strandet etter uenighet over blant annet hvor mange styremedlemmer Thaksin Shinawatra skal tildeles. Liverpool FC tilbyr en, mens thailenderne ønsker to. Derfor har Thaksin beordret Pongsak Ruktapongpisal til å reise til England for å diskutere direkte med de røde.

- Han sa at denne måten er bedre enn å kommunisere via fax. Han forventer å få vite utfallet i løpet av to dager, skal visehandelsministeren ha uttalt til thailandske Daily News.

 

David Moores kontrollerer 51% av aksjene i LFC, mens tv-selskapet Granada har 9,9%. Thaksin har sagt at Moores beholdning faller til 35% hvis avtalen gjennomføres. Da tilføres £45M klubben og disse kan brukes på spillerkjøp eller til bygging av nytt stadionanlegg. Resten går til å kjøpe aksjer fra eksisterende aksjeeiere.

 

Men skulle forhandlingene bryte sammen kommer Thaksin til å se seg om etter andre klubber å investere i.

- Klart vi har mange alternativer når det gjelder å kjøpe fotballklubber. Vi jobber. Vårt ”team” drar i dag og i morgen.

Andre klubber som nevnes er Manchester City og Everton.

 

 

Benitez klar over Liverpools interesse

Valencia-trener Rafael Benitez seiler opp som den heteste kandidaten til å bli den neste manageren på Anfield, og 44-åringen bekrefter at han har hørt om de rødes interesse.

- Jeg har hørt om Liverpools interesse. Jeg ønsker ikke å si noe mer om den saken, uttaler Benitez.

Agenten til Benitez, Manuell Garcia Quillon, vil prate med sin klient om et eventuelt tilbud kommer fra Liverpool.

- Hvis det skulle komme et tilbud, vil jeg se på det og ta det med til ham, forteller agenten.

Hvis Benitez havner i England, vil han heller ikke ha problemer med språket slik mange har vært urolige for.

- ”Rafa” snakker veldig bra engelsk, så språket vil ikke være noe problem for ham, avslutter Quillon.